5. Kolo: FK Tachov - FK Hořovicko 2:0

13.09.2011 18:54

S razítkem mírného favorita přijeli do Tachova hráči FK Hořovicko, ale varovný prst hrozil, že domácí budou chtít doma konečně zabrat a hosty nečeká lehká půda. To se nakonec potvrdilo a tři body zůstaly v Tachově.

Muži A: FK Tachov - FK Hořovicko 2:0 (0:0)

V úvodu se domácí tlačili dopředu, ale rána Folejtara skončila těsně vedle. Na druhé straně přišla slibná akce Beža nezakončená a následně se v ofsajdové pasti ocitli Hrbáč s Vokáčem. Další centr Beža vyrazil Pták do pole a vzápětí posunutí míče Vokáčem na Hrbáče vystihl na poslední chvíli Mráz. Hosté byli iniciativnější, přímý kop Nademlejnského domácí odvrátili, ve 14. minutě vyslal Kaufman ránu těsně vedle šibenice. Ve 21. minutě se zahřál Mojžíš při trestném kopu Mráze a po chvíli jen těsně přestřelil jeho branku Habart. Domácí se dostávali do hry, gólovou šanci si připravili Hudec s Viternou a stoprocentní šanci pak zazdil domácí Šácha, když Mojžíš skvěle vyběhl. Hosté se pak snažili o střelbu, ale bezúčelně a tak nejnebezpečnější akcí v závěru byl lob Pivoňky na vlastní branku, při němž musel Mojžíš vytáhnout jeden ze svých lepších zákroků.
Hned v úvodu druhé půle si prostrčili Vokáč s Bežem, k míči se dostal Šmíd, ale Pták byl opět bezchybný. A aby to nebylo málo, tak v 50. minutě zazdil Šmíd další gólovku po akci Rampy s Vokáčem. V 53. minutě zazmatkovala obrana hostů, k odraženému míči se dostal Viterna a střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Domácí to nabudilo, Tušil trefil tyčku a v 64. minutě přišla hrubka hostů a Hudec překonal z úhlu Mojžíše podruhé – 2:0.
O něco později vysunul Rampa do úniku Šmída a Pták opět kryl, další slibnou akci hostů zmařil Šubert a po něm Hrbáč. Poté snaha hostů na chvíli opadla a domácí se snažili vstřelit třetí gól. V 74. minutě dal Habart těsně nad branku, vzápětí Mojžíš kryl Viternův pokus. V samém závěru hosté otevřeli hru, domácí chodili do brejků, pět minut před koncem unikli hned tři hráči domácích, přečíslili hosty, ale Mojžíš vyrazil bombu Hudce na roh, těsně před koncem kryla domácí jednička Pták šanci Šubertovi a to bylo vše. Domácí se radovali ze tří bodů především díky gólové efektivitě.

Branky: 53. Viterna, 64. Hudec. Rozhodčí: Váňa – Moudrý, Ulrich. Diváci: 160. Poločas: 0:0,.
FK Hořovicko: Mojžíš – Šmíd, Hrbáč, Rampa, Pivoňka (63. Šubert), Nademlejnský, Chrdle (54. Zítek), Bežó, Kaufman, Wágner, Vokáč. Trenér Berger.