5. kolo FK Tachov - FK Hořovicko 3:0

06.09.2009 09:54

Muži A: FK Tachov - FK Hořovicko 3:0 (0:0)

Komentář:  Poctivý výkon okořeněný jednou brankou hezčí než druhou předvedli v divizním utkání Tachované proti FK Hořovicku. Po změně stran soupeře jasně přehráli a závěr utkání připomínal exhibici. Třešničkou na dortu byla dělovka Hutty, která doslova vymetla šibenici. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří několikrát prověřili pozornost tachovské obrany. Nejvíce zlobil Veinlich, ale své průniky nedokázal gólově zakončit. Po nevýrazné desetiminutovce se domácí dostávali více do hry a do 17. minuty střelecky zakončoval Malý, Hudec a Kaše. Stav se ale nezměnil ani po hlavičkovém pokusu hořovického Kovaříka. To běžela 22. minuta a o chvíli později se do velké příležitosti dostal na druhé straně Malý, ani on síť za zády Slováčka nerozvlnil. Stejně úspěšný byl gólman hostů po pohotové střele Straky, kdy míč reflexivně vykopl. Ve 35. minutě se opět vyznamenal při hlavičce Brauna, kterou zázračně vytěsnil nad břevno. V závěru poločasu přišel nejdříve střelecký pokus Malého. Největší šanci hostů měl ve 44. minutě Kovařík. Na poslední chvíli zasáhl Kaše a míč pak „uklidil“ do bezpečí gólman Bobčík.

Branky: 57. Braun, 66. Hudec, 87. Hutta

Poločas: 0:0

Rozhodčí: Štěrba

Sestava Hořovicka: Slováček - Pecinovský, Kaufman, Kovařík, Zámeček - Větrovský, Nademlejnský, Bežó (80. Šmíd), Pobiš - Veinlich (86. Sklenář), Ehl (60. Ábel) na lavičce: Krajčovič, Zíma Trenér: Mysliveček, Asistent: Šmerhovský, Vedoucí mužstva: Sojka, Masér: Kotek

 „Měl jem trochu obavy, jak se kluci vypořádají s únavou ze středečního utkání a myslim si, že v prvním poločasu to bylo znát. Byli jsme těžký, kazili hodně přihrávek a nechávali soupeři hodně prostoru,“ poznamenal k první půli trenér FK Tachov Zdeněk Bečka.

Po změně stran domácí borci, jakoby ani neměli v nohách středeční pohárové utkání, postupně přidávali na obrátkách a začali soupeře „válcovat“. Vedoucí branky se tachovští příznivci dočkali v 57. minutě. Po pravé straně utekl obráncům Hudec, zpětnou přihrávkou našel Brauna, který zkušeně zakončil – 1:0. O dvě minuty později zahrával z třiceti metrů trestný kop Malý, jeho dělovku gólman vyrazil jen k překvapenému Braunovi, kterému míč odskočil. V 66. minutě přišla další ukázková akce Tachovanů. Na jejím konci byl Hudec, jeho technickou střelu gólman jen „monitoroval“. Míč skončil od břevna v síti a Tachov vedl 2:0. V dalších minutách už bylo na hřišti jen jedno mužstvo a až na zaváhání domácí obrany v 83. minutě, kdy vykopával Kaše míč z brankové čáry, bylo rušno jen před brankou Hořovicka. Jeho hráči přestali „stíhat“ a brankář Slováček je držel svými zákroky v naději. V 69. minutě střílel Straka vedle, o minutu později pálil Hudec a byl z toho roh. V 78. minutě se ocitl v šanci Habart, ale nedal. Pak přišla už zmíněná situace chyba Tachovanů, ale to nejlepší na domácí fanoušky ještě čekalo. V 87. minutě napřáhl Hutta, jeho „dělovka“ skončila přímo v šibenici a středopolař tak korunoval výborný výkon svůj i celého mužstva – 3:0.

„Ve druhém poločasu se naše hra zlepšila a soupeř začal „šlapat vodu“. S tím, že jsme zpřesnili přihráku a pohyb přišly i góly. Byl to kolektivní výkon a naše výhra je zasloužená,“ dodal Bečka. zdroj: www.denik.cz