6. Kolo: FK Hořovicko - Milevsko 1:0

18.09.2011 12:35

Divizní fotbalisté byli po většinu zápasu s Milevskem lepším celkem, přes zhuštěný obranný blok hostů se ale jen těžko dostávali. A když už si Hořovičtí vypracovali nějakou tu šanci, tak špatně zakončili. Zápas nakonec rozhodl v 79. minutě mladík Zítek, který naběhl na výtečný centr Šuberta a z voleje překonal brankáře Milevska. Hosté za celý zápas branku víceméně neohrozili a Hořovicko si tedy připsalo zaslouženě tři body, i když cesta k nim nebyla jednoduchá.

Muži A: FK Hořovicko - Milevsko 1:0 (0:0)

Foto ze zápasu ZDE

Domácí fotbalisté měli od začátku převahu, jenže ta přinesla jen územní převahu. Hosté se zaměřili převážně na obranu a přes defenzivní blok se domácí dostávali jen velmi těžko. Dvacet pět minut se na hřišti nedělo nic zajímavého. Domácí kombinovali, ale do vápna se víceméně nedostali, hosté se také k ničemu nedostali. Pak ale přišla 26. minuta a dvě šance Hořovicka. Po přihrávce Nademlejnského ale vychytal Rampu brankář Horek a vzápětí zakončil nepřesně Hrbáč. Milevsko víceméně v prvním poločase nepředvedlo nic, co by stálo za zmínku, snad kromě hlavičky Kosobuda, která skončila vedle branky. To gólman Jihočechů musel zasahovat při nalekonosné střele Kaufmana a hlavičce Wágnera. Poločas nakonec gól nepřinesl.

Do druhé půle vstoupilo Hořovicko hodně aktivně. Domácí konečně začali pořádně běhat a během deseti minut si vypracovali několik šancí. Střelu Beža vyškrábl Horek na roh, gólman hostů si poté poradil i s hlavičkou Pivoňky a střelou Kaufmana. Tutovou šanci pak měl v 54. minutě domácí Zítek, jenže Horek výtečně vyběhl a míč chytil. Poté aktivita domácích opadla a hra se srovnala. Navíc hosté mohli jít do vedení. Převrátil přešel přes dva hráče až na hranici vápna, střela z nebezpečné pozice se mu ale nepovedl a Mojžíš neměl problémy s jejím chycením. Hořovičtí se nakonec dočkali gólu zhruba deset minut před koncem. Šubert parádně nacentroval a Zítek na zadní tyči z voleje překonal gólmana Horka. Milevsko pak zkusilo otevřít hru, ale k ohrožení domácí branky se hosté nedostali. Naopak domácí mohli pojistit své vedení. Několik protiútoků ale zazdili. V 90. minutě byla k vidění poslední šance zápasu, kdy Chrdle utekl obránci, gólman jeho střelu vyrazil a Nademlejnský následně překopl prázdnou branku. Nic to ale nezměnilo na vítězství domácích.

Branka: 79. Zítek. Rozhodčí: Cupl - Kubec, Pastyřík. ŽK: Šubert - Škulina. Poločas: 0:0. Diváci: 150.

Hořovicko: Mojžíš - Šmíd, Pivoňka, Kaufman, Bežó (77. Štěpnička) - Wágner (55. Šubert), Rampa, Nademlejnský, Vokáč - Hrbáč, Zítek (80. Chrdle).