7. Kolo: SK Strakonice 1908 - FK Hořovicko 2:1

19.09.2010 20:16

Strakonice, Hořovice – Divizní fotbalisté Hořovicka měli zápas na půdě Strakonic velice dobře rozehraný, navíc měli i štěstí, když domácí neproměnili pokutový kop. Hořovičtí nakonec o poločase vedli 1:0, jenže pak je postihlo prokletí 47. minuty. Tato minuta je pro družstvo Hořovicka snad zakletá. Již v jarních zápasech Hořovicko několikrát inkasovalo ve 47. minutě a tuto „tradici“ si hráči z Hořovic vyzkoušeli i v podzimních zápasech. Chcete příklad? V prvním mistrovském utkání inkasovalo Hořovicko doma od Benešova gól na 1:1., v Domažlicích kopali ve 47. minutě domácí za stavu 1:1 penaltu a gól ve druhé minutě druhého poločasu slavili v Hořovicích například fotbalisté Vlašimi, kteří se tak v pohárovém utkání dostali do vedení. Hořovicko inkasovalo ve 47. minutě i na hřišti Strakonic. Domácí pak povzbuzeni rychlým vyrovnáním dokonali obrat a podruhé v letošní sezoně si připsali tři body

Muži A: Strakonice - Hořovicko 2:1

Domácí fotbalisté nastoupili poprvé pod vedením nového trenéra Františka Baráta, který v minulých letech vedl rezervu Příbrami. A hned v první minutě mohly Strakonice jít do vedení, Vozábal ale branku zblízka minul. Skóre se změnilo až ve 12. minutě, kdy se parádně uvolnil Sklenář a levačkou poslal míč k tyči – 0:1. Dvacet minut poté byl k vidění vcelku vyrovnaný fotbal. Ve 32. minutě mohl vyrovnat domácí Bambule, jeho hlavičku ale výtečně zneškodnil brankář Krejčí. O tři minuty později fauloval Keckstein domácího útočníka Mrkvičku a rozhodčí Blaschke nařídil pokutový kop. K míči se postavil Vozábal, který ale následně zamířil jen do tyče. Z protiútoku mohlo Hořovicko pojistit své vedení. Veselý se ocitl sám před brankou, mířil ale nepřesně. V samém závěru první půle pak mohly Strakonice vyrovnat. Endla ovšem vychytal Krejčí a Peroutka hlavičkoval mimo tři tyče.

Vstup do druhého poločasu Hořovičtí nezvládli. Ve 47. minutě po závaru vyrazil Krejčí míč přímo na kopačky volného Holana, pro kterého nebylo problémem zakončit do prázdné branky – 1:1. O čtyři minuty později mohli hosté jít opět do vedení. Po rychlém protiútoku pálil Šubert, na brankáře Kučeru ale nevyzrál. Gól padl až v 61. minutě. Holanova střela se odrazila od břevna k dobíhajícímu Mrkvičkovi, který poslal míč za záda bezmocného Krejčího. Hořovičtí se pak sice snažili vyrovnat, do vyložené šance se ale již nedostali. Obdobně na tom byli i domácí, kteří tak nakonec vyhráli 2:1.

Branky: 47. Holan, 61. Mrkvička - 12. Sklenář. Rozhodčí: Blaschke. ŽK: Vozábal, Benedikt (oba S). Diváci: 260. Poločas: 0:1.

Hořovicko: Krejčí (65. Molnár) - Keckstein (75. Kolář), Kaufman, Novotný, Šmíd - Šubert, Větrovský, Nademlejnský, Sklenář - Bežó (87. Zítek), Veselý.

zdroj: www.berounsky.denik.cz