9. Kolo: FK Hořovicko - SK Motorlet Praha 3:4

02.10.2010 17:58

Hořovice - Divizní fotbalisté Hořovicka nebodovali potřetí v řadě. Tentokrát Hořovičtí na domácí půdě nestačili na kvalitní celek Motorletu Praha. Domácí sice vedli po poločase 2:1, mizerný výkon Hořovicka ze druhé půle ale nemohl přinést nic jiného, než vítězství hostů. Domácí si ovšem vybrali i pořádnou porci smůly, když si ve druhé půli vstřelili dva vlastní góly.

Muži A: FK Hořovicko - SK Motorlet Praha 3:4 (2:1)

Foto ze zápasu ZDE

Domácí začali ustrašeně a hosté měli v úvodu značnou územní převahu. Ve 13. minutě Motorlet šel do vedení. Domácí zaspali při autovém vhazování, Strnad prošel hořovickou obranou jako nůž máslem a křižnou střelou překonal Krejčího. Inkasování ovšem domácí hráče probudilo a hned z protiútoku mohl vyrovnat, který ale po úniku Šuberta ve skluzu branku minul. Hořovičtí se dočkali vyrovnání v 16. minutě. Roh hosté odvrátili jen k Nademlejnskému, který nádherně našel na zadní tyči Novotného, jehož hlavička zapadla pod břevno. Poté byli domácí mírně aktivnější, dvacet minut se ale žádná šance nezrodila. Ve 36. minutě se ovšem Hořovicko dostalo do vedení. Větrovský se ocitl zcela sám před brankářem Kučerou, kterému udělal kličku, před prázdnou brankou jej ale fauloval Bayer a rozhodčí nařídil penaltu. Tu s ledovým klidem proměnil Kaufman. Zbylých deset minut první půle byl aktivnější Motorlet, který ale z převahy nic nevytěžil.

Hosté před druhým poločasem vystřídali dva hráče a celé druhé dějství se hrálo jasně v jejich režii. Domácí se jen bránili, často jen odkopávali míče. Dvacet minut ale Hořovicko nepustilo Motorlet do šance, výjimkou byla střela Strnada z otočky, se kterou si Krejčí poradil. Zlomové okamžiky utkání přišly mezi 64. a 65. minutou. To si domácí v rozmezí minuty vstřelili dva vlastní góly. Nejprve zamířil do vlastní branky Novotný a vzápětí překonal Krejčího i Bežó. Motorlet tak rázem vedl 3:2, na Hořovicko navíc padla těžká deka. Domácím se nedařilo vůbec nic a bylo jen otázkou času, kdy hosté pojistí vedení. Motorlet nakonec přidal pojistku až v 86. minutě, kdy po rychlém protiútoku centroval Pyšek a volný Majerčin poslal ve skluzu míč k tyči - 2:4. Definitivní podobu dal výsledku o tři minuty později domácí Štěpnička, drama se ale nekonalo. Hosté si vedení pohlídali.

Branky: 16. Novotný, 36. Kaufman z pen., 89. Štěpnička - 13. Strnad, 64. a 65. vlastní, 86. Majerčin. Rozhodčí: Kotalík. ŽK: Štěpnička, Veselý, Novotný - Bičaník, Bayer. Poločas: 2:1. Diváci: 180.

Hořovicko: Krejčí - Keckstein (77. Kolář), Novotný, Kaufman, Šmíd, Šubert, Bežó (86. Kadeřábek), Větrovský, Nademlejnský, Sklenář (16. Štěpnička), Veselý.

Motorlet: Kučera - Šašek (46. Osvald), Pinkas, Machurka, Karbulka, Bayer, Pyšek, Bičaník (46. Brodský), Procházka, Strnad (79. Majerčin), Jirec.

zdroj: www.berounsky.denik.cz