Áčko porazilo Strakonice

08.08.2009 13:17

1. kolo Divize: FK Hořovicko - SK Strakonice 1908 2:0 (1:0)

Branky: 30. Veinlich, 58. Pecinovský

Komentář: Zápas začal takticky, domácí zkoušeli různé varianty, ale obrana hostů hrála velmi zabezpečeně. Na druhé straně museli domácí zastavit první vážný únik hostujícího Zedníka. V 8. min. centrovaný míč Hanzlíka skvěle pokryl Slováček a vzápětí netrefil dobře míč v příležitosti kapitán Strakonic Zedník.
Ve 13. min. odvrátil Legdan nebezpečnou akci Větrovského. Po Pecinovského autu o chvíli později hlavičkoval Veinlich, Skála byl na místě. V 17. min. se o střelu pokusil Pobiš, ale mířil vedle. Ve 22. min. vytěsnil po rohu pokus Káníka Slováček, když už se zdálo, že dorážka bude úspěšná, vyhlavičkoval míč z brankové čáry Kovařík. Ve 26. min. kryl Slováček střelu Benedikta. Výkopem našel Nademlejnského, který si narazil s Bežem, ale úspěšný také nebyl. Další akci hostů odvrátili domácí dlouhým odkopem, který si uklidil pod své kopačky Veinlich a prostřelil gólmana Skálu – 1:0.
 Ve 31. min. šel Zámečkům trestný kop těsně vedle. Ve 33. min. po chybě obrany zachytil míč Nadmlejnský, vysunul Krajčoviče, ale ten odmítl zvýšení skóre nepovedenou koncovkou. Ve 36. min. tvrdý přímý kop Káníka ukopl na roh Kaufman. Ve 40. min. se uvolnil Hanzlík a střílel těsně vedle. Na druhé straně po přihrávce Veinlicha kryl Skála střelu Nademlejnského a v poslední minutě ještě pokus Pecinovského.

Po přestávce domácí zvýšili obrátky a začali náporem, hosté se prakticky po celou půlhodinu těméř nedostali na dostřel Slováčkovy branky. Hned v úvodu poslal Skálovy navštívenku Veinlich. V 58. min. dlouho šteloval mířidla Větrovský, až o míč přišel. V 58. min. zahrával trestný kop ze strany Nademlejnským hosté neuhlídali Pecinovského, který hlavou zvýšil na 2:0.

Další slibnou akci Beža s Nademlejnským nezakončil přesně Krajčovič. V 64. min. stejní středopolaři připravili šanci pro Veinlicha, ten ale z vyložené pozice přestřelil. Vzápětí vyrazil bombu Kaufmana Skála, po rohu se domácí neprosadili. V 76. min. si trojice domácích doslova hrála s hostující obranou, ale přečíslení nevyužila. V 81. min. Zámeček zmařil gólovku Zedníka. V 86. min. kryl Slováček střelu střídajícího Křivance. V 90. min. přihrál Ehl Bežovi, ten našel Nademlejnského, kterého střelu z 25 metrů parádně kryl gólman Skála.

Domácím se vstup soutěže vydařil. „Utkání stálo hodně sil, jsme moc rád, že jsme vyhráli. myslím si, že Strakonice budou mít jedno ze třech nejlepších mužstev v soutěži,“ uvedl po zápase domácí záložník Petr Větrovský.

Poločas: 1:0

Diváci: 180

Rozhodčí: Melničuk - Hrabovský, Aubrech

Delegát ČMFS: Lubomír Vorel

Sestava Hořovicka: Slováček - Pecinovský, Kaufman (C), Kovařík, Zámeček - Nademlejnský, Větrovský, Bežó, Pobiš (72. Sklenář) - Veinlich (83. Ábel), Krajčovič (63. Ehl) na lavičce: Šilhavý, Hruška, Diviš, Šmíd

Trenér: Jaromír Mysliveček, Asistent: Roman Šmerhovský, Vedoucí mužstva: Zdeněk Kapoun, Masér: Miroslav Kotek