"B" muži deklasovali Kněževes

14.06.2009 09:31

FK Kněževes - FK Hořovicko B 1:9 (0:8)

Kněževes/ Notně posílené béčko FK Hořovicko vědělo, že musí na půdě Kněževsi vyhrát, pokud chtělo pomýšlet na další působení v I.A třídě. Utkání bylo během chvíle rozhodnuto a zápas se dohrával doslova v pěším tempu.


Fotbal,I:A třída: Kněževes-FK Hořovicko B 1:9

Fotbal, I. A třída, skupina A
Hosté se s ničím nebabrali a do domácích se pořádně opřeli hned od začátku. Již v 8. min. se prosadil střlecky Petr, který otevřel skóre – 0:1. O dvě minuty později využil další parádní přihrávku záložníků Číhař – 0:2. Ve 13. min. zvýšil na 0:3 opět Číhař a velmi dobrý vstup obou útočníků Hořovicka B potvrdil v 15. min. ještě Petr – 0:4. O osudu utkání bylo prakticky rozhonuto a protože se domácí před Šilhavého téměř nedostali, bylo jen otázkou času, jak bude narůstat skóre. To se rozrostlo ve 38. min., kdy Bežó vyslal do uličky Koláře, ten našel před brankou stopera hostů Novotného, který s chutí proměnil – 0:5. Hned po rozehrání přišli domácí o míč a Petr se vřítil do domácího pokutového území, kde nekompromisně zavěsil – 0:6. Po minutě si sáhl na míč i Šilhavý, který sebral lehký centr Komžíka. Na druhé straně přestřelil z pěti metrů domácí branku Pobiš, který však vše napravil ve 43. min., kdy se trefil z 25 metrů do šibenice – 0:7. Pak vystřelil domácí kanonýr Plaček, Šilhavý po chycení míče rozehrál doprostřed na Pobiše, ten prodloužil Číhařovi, který nájezd bezpečně proměnil – 0:8.
Hrozivé poločasové skóre donutilo domácího trenéra Procházku provést tři střídání včetně gólmana, hosté se jakoby uspokojili s vedením, dávali míče brzy od nohy a snažili se šperkovat své akce doslova až do kuchyně. Tam jim však stál v cestě gólman Vršecký, který chytil několik střel zblízka a nájezdů na něj. V 70. min. faulovala domácí obrana Číhaře, ten si vzal míč a penaltu proměnil – 0:9. Po chvíli později nestačila obranan Kněževse na Beža, který byl zfaulován, jenže Číhař další penaltu poslal vedle. Pět minut před koncem přece jen zaznamenal čestný úspěch domácích Plaček, který vystřelil tvrdě pod břevno – 1:9. Když pak neuspěl ani Tůma na druhé straně, skončilo utkání tímto výsledkem.
Hosté se pak dozvěděli výsledek z Týnce, kde Jesenice prohrála 0:4 a poté si mohli zatleskat k záchraně.
Branky: 85. Plaček – 10., 14., 44. a 70. Číhař, 8., 15. a 39. Petr, 38. Novotný, 43. Pobiš
Rozhodčí: Kubečka – Mansour, Kosina
Diváků: 80
Poločas: 0:8
FK Hořovicko B: Šilhavý, Tůma, Rak, Švarc, Novotný, Bežó, Kolář, Šmíd, Pobiš, Číhař, Petr střídali Šimůnek, Novák, Král.