"B" muži doma vítězně

21.06.2009 13:12

FK Hořovicko B - FC Čechie Velká Dobrá 5:3 (4:1)

Foto ze zápasu ZDE

Bzová - V závěrečném utkání I.A třídy porazili fotbalisté Hořovicka B na své půdě celek Velké Dobré. Domácí vedli po první půli 4:1 a zdálo se být rozhodnuto. Jenže druhý poločas se hrál v režii hostů, kteří snížili na 4:3 a řadu dalších šancí zahodili. Domácí nakonec vedení uhájili a navíc i pátým gólem pojistili. Hattrickem se blýskl na domácí straně Jakub Čihař.


Rezerva Hořovicka tentokrát nenastoupila posílena o několik hráčů divizního áčka, naopak do zápasu naskočili od začátku tři dorostenci. Hosté se dostali brzy do vedení, když Neuberger ve třetí minutě doslal odražený míč pod břevno. Zbytek prvního poločasu ovšem patřil domácím. V patnácté minutě vyrovnal na 1:1 Čihař, který při trestném kopu prostřelil děravou zeď hostů a poslal míč po zemi k tyči. O deset minut později poslal tentýž hráč domácí do vedení, kdy po pěkné ulici prostřelil Červenku. Ve 30. minutě již Hořovicko vedlo 3:1, když obrana hostů zaspala, Kolář postupoval sám na branku a zkušeně zakončil. Ve 38. minutě se prosadil další mladík. Po dlouhém míči za obranu Ábel přehodil vybíhajícího brankáře a hlavou poslal míč do sítě - 4:1. Hosté mohli do průběhu prvního poločasu také promluvit, ale když už se dostali do šance, buď mířili nepřesně, nebo je vychytal výborný dorostenec Zíma.

Druhý poločas patřil jednoznačně hostům. Hned v 52. minutě snížil kuriózně Jícha, když se mu míč doslova zapletl mezi nohy a poté se jen tak tak dokutálel za brankovou čáru. Tentýž hráč poté mohl i vyrovnat, měl totiž na kopačkách dvě stoprocentní šance. V prvním případě jej ale vychytal Zíma a ve druhém hlavičkoval z malého vápna mimo branku. V 69. minutě hosté, kteří měli ve druhé půli velkou převahu., snížili na rozdíl jediného gólu, když po hrubce domácí obrany prostřelil domácího brankáře Neuberger - 4:3. Hosté se snažili o vyrovnání, naopak udeřili domácí. V 80. minutě pojistil vedení Hořovicka Čihař. Domácí útočník postupoval sám na branku, jeho tvrdou střelu Červenka sice vyrazil, ale Čihař ji dorazil a zkompletoval hattrick. V závěru pak excelovali oba brankáři. Zíma vychytal Jíchu a Červenka skvěle zakročil při dvou tutovkách Čihaře.

Branky: 15., 24. a 80. Čihař, 30. Kolář, 38. Ábel - 3. a 69. Neuberger, 52. Jícha. Rozhodčí: Žižka M. Poločas: 4:1. Diváci: 70.

Hořovicko B: Zíma - Král (65. Šimůnek), Rak, Švarc, Novotný, Tůma, Kolář, Hruška, Černý Jar., Čihař, Ábel (77. Šilhavý)