"B" muži porazili Hvozdnici

24.05.2009 20:21

FK Hořovicko - SK Hvozdnice 4:1 (3:1)

V neděli odehráli fotbalisté Hořovicka B důležité utkání s Hvozdnicí. Domácí celek posílilo několik hráčů divizního áčka a na hřišti to bylo znát.

 

I.A:Hořovicko B - Hvozdnice 4:1

Kdo přišel na utkání o pár desítek vteřin později, přišel o úvodní gól domácích. Hned po výkonu se totiž zmocnil míče Čihař a pěknou střelou jej poslal do šibenice. Téměř celý první poločas se hrál v jasné režii domácího celku, který se dokázal ve 26. minutě podruhé střelecky prosadit. Na dlouhý výkop si naběhl Petr, který využil váhání obránců, položil si brankáře a zakončil do prázdné branky – 2:0. Vzápětí mohl přidat třetí gól Čihař, který postupoval sám na branku, šanci mu ale v posledním možném okamžiku zmařil vracející se Marko. Poté se o zdramatizování zápasu postaral Obermajer, kterého nechala domácí obrana volného. Hostující hráč poslal míč z voleje za záda brankáře Šilhavého. O dvě minuty později mohl domácím vrátit dvougólové vedení Petr. Po centru Šmída ale hlavou mířil jen do tyče. Další velkou šanci pak měli Hořovičtí ve 41. minutě, po centru Čihaře ale Novotný z hranice malého vápna branku přestřelil. Ještě v téže minutě se domácí přece jen dočkali. Ofsajdová past Hvozdnice sklapla na prázdno a tři domácí hráči postupovali na osamoceného brankáře Obermajera. Hořovičtí akci vyřešili ukázkově. Po přihrávce Čihaře skóroval do prázdné branky Černý – 3:1.

Hned v úvodu druhé půle mohl definitivně rozhodnout Nesnídal, Obermajer jej ovšem skvělým zákrokem vychytal. S postupem času hosté stále častěji vystrkovali růžky a dostali se i do několika šancí. Buď ale mířili nepřesně, nebo vytasil výborný zákrok brankář Šilhavý, jako v případě střely Neumanna. Šance hostů na zdramatizování zápasu utnul v 62. minutě Čihař, který prošel od rohového praporku přes tři hráče a celou individuelní akci zakončil prudkou střelou – 4:1. Ve zbývajících minutách měli mírně navrch hosté, ale drama se nekonalo a domácí si připsali důležité tři body.

Branky: 1. a 62. Čihař, 26. Petr, 41. Černý Jar. – 28. Obermajer L. ŽK: Vykysalý, Marko. Rozhodčí: Kaucký. Poločas: 3:1. Diváci: 130.

Hořovicko B: Šilhavý – Tůma, Kovařík (69. Šimůnek), Novotný, Švarc – Šmíd J., Černý, Nesnídal, Kolář – Čihař, Petr