Čížová opět zaskočila nemocné Hořovicko

18.04.2013 14:12

Čížová – Obdobně jako na podzim ve stejném čase začínají Hořovicko trápit nemoci a zranění.  Z ustálené základní sestavy vypadli Rampa, Bežó, Šubert i Veselý, přesto utkání v Čížové mohli hosté zvládnout, kdyby si nedali polovlastní góly.

ČÍŽOVÁ – HOŘOVICKO 3:0
Domácí se pustili do zápasu s velkým odhodláním a na malém hřišti drželi zpočátku míč na svých kopačkách. Ale po dvaceti minutách převzali hosté iniciativu a získali určitou převahu a několikrát ohrozili branku Meiera. Ten však nebezpečné střely Nademlejnského a Kaufmana zlikvidoval. Stejně tak se vedlo domácímu gólmanovi i po hlavičce Pelikána po půlhodině hry. Ve 40. min. nejprve pálil vedle domácí Jindřich, na druhé straně mělo Hořovicko smůlu, když Štěpnička trefil tyč a další gólovou šanci nedal Kolář. Ve 44. min. po rozehraném rohovém kopu se z voleje trefil domácí Moravec, jehož střelu brankař hostí Mojžíš neudržel a domácí šli do vedení – 1:0.
Kdo by čekal nápor Hořovicka ve druhém poločase, mýlil se. Hosté nehráli dobře a domácí převzali otěže zápasu do svých rukou. A Čížová hlavně dokázala z několika šancí dvě proměnit. Nejprve dvakrát nastřelil břevno Říský, střelu Prášila vytěsnil Mojžíš konečky prstů na roh a další pokusy domácích nebyly přesné.  Z akcí Hořovicka lze vyzvednout zblokovanou střelu Pelikána a pokus Pužíka těsně vedle tyče. V 68. min. vyslal po špatné rozehrávce hostů Prášil do brejku Jindřicha a ten obešel i brankaře a přidal uklidňující druhý gól – 2:0. V 78. min. unikl Zítek, ale Meier kryl, po chvíli Nademlejnského trestný kop šel těsně šibenice domácí branky. Definitivní podobu výsledku dal v 79. min. střídající novic v dresu domácích Kučera, když jeho lehkou střelu si srazil Pužík do vlastní branky  – 3:0.
Čížová byla důraznějším týmem a šla více za vítězstvím, což se jí také vyplatilo. Hořovicku se na malém hřišti v Čížové opět nedařilo.
FK Hořovicko: Mojžíš, Šmíd, Zítka, Wágner, Pelikán (73. Štych), Nademlejnský, Pužík Štěpnička, Kaufman, Zítek, Kolář (88. Větrovský).