Divizní mužstvo přehrálo v generálce Rakovník

02.08.2009 12:01

 Foto ze zápasu ZDE

Hořovicko - SK Rakovník 4:1

Hořovičtí vstoupili do generálky výborně. Již ve 4. minutě se dostali domácí do vedení, když Krajčovič krásně přihrál osamocenému Veinlichovi, který zamířil k tyči. O tři minuty později mohlo být vyrovnáno, když tváří v tvář brankáři Slováčkovi stanul Kučera, branku ale překopl. Ve 12. minutě se skóre již změnilo, ale udeřili opět domácí. Po pohledné akci si Krajčovič zkušeně počkal a s přehledem překonal Beroviče. Během následných deseti minut mohli Hořovičtí přidat další tři góly. Hlavička Veinlicha a střely Krajčoviče a Zámečka ale branku těsně minuly. Poté se ke slovu dostali hosté, kteří měli deset minut výraznou územní převahu, ke střele se ale nedostali. Naopak domácí byli hodně nebezpeční. Při tutovce Kaufmana a dorážce Krajčoviče se sice Berovič vyznamenal, ve 33. minutě ale Hořovicko přidalo třetí gól. Tentokrát se lišácky prosadil Nademlejnský, který poslal míč přesně k zadní tyči a bylo rozhodnuto - 3:0. Celkově se Hořovicko v prvním poločase prezentovalo kvalitní ofenzivou a kdyby Rakovník prohrával o půli 5:0, nikdo by se nemohl divit. 

Po změně stran již byla k vidění vyrovnaná hra. Se střelou Veinlicha si Kukla poradil, na druhé straně pak Slováček skvěle vykopl hlavičku Johna. V 55. minutě se již Rakovník dočkal gólu, když při rohu vyskočil nejvýše Majer a hlavou usměrnil míč do sítě. Poté se dlouho hrálo ve středu hřiště a k vidění byla velká řada střídání. Za zmínku stojí snad jen dvě šance Větrovského, v obou případech míč skončil na rukavicích připraveného Kukly. V 82. minutě Hořovicko přidalo čtvrtý gól, když po střele Sklenáře dorazil míč do prázdné branky Pobiš. V závěru utkání mohl skórovat i Ehl, ale nastřelil jen tyč. 

Branky: 4. Veinlich, 12. Krajčovič, 33. Nademlejnský, 82. Pobiš - 55. Majer. Bez karet. Rozhodčí: Prokeš - Krupa, Ryska. Diváci: 80. Poločas: 3:0.

Hořovicko: Slováček (77. Šilhavý) - Pecinovský (33. Šmíd), Kaufman (63. Diviš), Kovařík, Zámeček - Nademlejnský (66. Sklenář), Větrovský, Bežó (71. Hruška), Pobiš - Krajčovič (63. Ehl), Veinlich (73. Mirga).

Rakovník: Berovič (34. Kukla) - Klasna (38. John), Fojtík, Vaidiš, Krejčí (81. Kučera) - Lupák (46. Stuchl), Mžourek, Kešner (46. Kedroň), Bláha - Majer, Kučera (65. Kešner).