FC Písek - FK Hořovicko 3:0

14.09.2009 18:50

 

St. Dorost: FC Písek - FK Hořovicko 3:0 (2:0)

Fotky ze zápasu ZDE

Komentář: Vyrovnané utkání rozhodli standartní situace domácích. Domácí se dostali do vedení již v 13. minutě, to když zahrávali přímí kop z pravé strany hřiště a míč propadl celým vápnem a poserii nešťastných odrazů skončil až v brance hostů - 1:0. Po této brance převzali iniciativitu domácí a většinou se hrálo na půli hostů, avšak obranná činnost Hořovicka fungovala celkem spolehlivě až na jeden centr z levé strany strany, který minul Solar a na zadní tyči nedokázal domácí hráč překonat hořovického golmana. V 25. minutě mohl vyrovnat Zemánek. Špatný výkop domácího glmana zachytil Zemánek 40 metrů od branky, hned se pokusil o střelu, ale ta jen těsně minula břavno. V 34. minutě neuspěl v další šanci Škvára, který pálil jen těsně nad. O osudu utkání rozhodl nástup do druhého poločasu, který Hořovicko trestuhodně nezvládlo. Hned v 49. minutě zapískal rozhodčí faul těsně za vápnem hostí, domácí rozehráli precizní signál, který nikdo z hostujících hráčů nezachytila výsledkem toho byl gol - 2:0. O 4 minuty později se na hostujíc branku řítil osamocený útočník, Zíma jeho pokus jeho nájezd zlikvidoval a domácí rozehrávali roh, který se snesl na velké vápno hořovických, kde ho neobsazený hráč vrátil těsně nad zemí do malého vápna hostů a tense po teči jednoho hráčů Písku dostal až do sítě - 3:0. Hořovicko bylo v tuto chvíli zrálé na ručník. A mohlo být jetšě hůř, to když Zíma neudržel střelu z 30-ti metrů, ale naštěstí ji stačil včas zachytit před brankovou čarou. Hořovičtí se poté začali dostávat do slibných situací a po rohu zahraný Korytou se míč snášel na brankové čáře, avšak nikdo ho nedokázal doklepnout do sítě. V 84. minutě se do obrovské šance dostal Škvára, míč mu ale utekl a poté již byl blízko golmanovi a nedokázel ho překonat. Přístí týden nás čeká velmi těžké utkání s Vlašimí a nezbývá nám nic jiného než ho bezpodmínečně vyhrát. 

Komentář: zdroj: www.fcpisek.cz: Ač výrazné vítězství, předvedená hra tomu hlavně v prvním poločase příliš neodpovídala.
Ve hře plné osobních soubojů jsme se špatně srovnávali s důrazem hostů, navíc nám vázla kombinace a nedokázali si vytvořit větší tlak a s tím související gólové příležitosti.
V 16. min. jakoby si naši hráči vzali přílad z dopoledního utkání A mužstva. Jarda Volmut rozehrál přímý volný kop, Ondra Plic lehce tečnul a nám se začalo lépe dýchat – 1 : 0. Hned po obrátce nás nastartovala opět standardní situace. Nacvičený signál excelentně sehrál Volmut se Zahrádkou, který nedal hostujícímu gólmanovi šanci.
Tento moment nám vrátil sebevědomí a rázem nás bylo plné hřiště. Navíc pojistku přidal opět Ondra Plic. V 52 min. nejprve neproměnil samostatný nájezd, ale hned z následujícího rohu po hlavičce Michala Kysely znovu tečí zvýšil na konečných 3 : 0.
Snad naše výhra udělala radost i Ondřeji Bahledovi, který si v týdnu vážně zranil ramenní vazy a bohužel ho budeme v podzimní části postrádat.

Branky: 16., 49., 52. Písek

Poločas: 1:0

ŽK - 65. Lebduška, 79. Koryta

Sestava Hořovicka: Zíma - Solar, Budínský, Pergl (87. Šoch), Lebduška - Pelikán, Zemánek (59. Laštovička), Zítek (59. Koryta), Škvára - Křížek, Ungr (66. Novák) na lavičce: Sojka, Křikava Trenéři: Jiří Froněk a Josef Cajthaml, Vedoucí mužstva: František Budínský