FC Rokycany - FK Hořovicko 5:2

13.05.2010 21:20

Mladší dorost: FC Rokycany - FK Hořovicko 5:2 (1:2)

Hodnocení utkání pohledem trenéra FC Rokycany Pavla Černého:

Sestava Rokycan:
Vrba, Holeček, Vaščák, Procházka, Král, Spěváček, Pospíšil, Černý, Bendl, Šípek, David

Střídání: 38´ Kořínek, 38´ Kroc J., 40´Kroc T.

Další domácí utkání mělo patřit k jednodušším, protože náš soupeř se krčí na konci tabulky s pouhými 7 body. Opak byl ale pravdou a hosté se do nás od začátku zápasu pustili pěkně zostra. Už v první minutě odvracel na roh Holeček, a po další minutě se proti nám kopal pokutový kop po zbytečném faulu naší obrany. V tomto momentě nás ještě podržel brankář Vrba a penaltu zneškodnil. V 17.minutě už kapituloval, překonal ho hostující útočník, který si předtím z našich stoperů udělal slalomovou dráhu nevelké obtížnosti: 0:1. Po obdržené brance jsme se přece jen začali více tlačit směrem k brance hostů. Výsledkem bylo několik rohů, příležitost Šípka a pokutový kop po faulu na Bendla. Ten proměnil Černý: 1:1 ! V rozpětí 25-26´měl dvě velké šance Šípek, ale bez úspěchu. Ve 32´opět chybovali naši stopeři, hostující útočník byl tam, kde být měl a bylo to 1:2. O minutu později byl ve velké šanci David, ale trefil pouze brankáře. V 36´Vrba zneškodnil velkou šanci hostů a o minutu poté už museli ze hřiště oba naši stopeři, kteří se na tento zápas zřejmě moc dobře nevyspali.
Druhý poločas začal jako náš festival neuvěřitelně zahozených šancí:
41´ T.Kroc nedal snad ze tří metrů
48´ Šípek našel Holečka, který přestřelil
51´ David poslal míč Šípkovi, který běžel sám na gólmana, bohužel nedal
52´ Bendl trefil jen brankáře
55´ sólo Černého chytil hostující brankář
60´ osamocený Bendl mířil vedle
63´ Šípek z malého vápna přestřeluje branku
Až v 66´proměnil šanci Šípek: 2:2 ! O pět minut později si dal Šípek „repete“ a bylo to 3:2 ! V 75´po ose T.Kroc,David zakončoval přesně Holeček: 4:2 ! Závěrečnou tečku obstaral obstřelením brankáře Černý: 5:2 !
Jednoduchý zápas to rozhodně nebyl, hosté hráli překvapivě bojovně a drželi nás v napětí skoro do konce zápasu. Našim borcům patří pochvala jen za vůli, se kterou chtěli zápas otočit, což se nakonec povedlo.

zdroj: www.fcrokycany.cz