Hořovicko předvedlo rychlopalbu

11.03.2013 21:33

V jedenácté minutě nebylo co řešit, fotbal v podání domácích hodně bavil

 Překvapivě dobrý povrch hrací plochy po nevlídném počasí dovolil sehrát úvodní dějství jarní divize. Divák, který na zápas přišel, nelitoval, protože viděl hned od začátku doslova rychlopalbu v podání domácích hráčů.

HOŘOVICKO – ROKYCANY 5:0
Domácí vstoupili do utkání natěšeně, hned první přímočará akce volala po gólu. Brankář Rokycan Vild musel vytáhnout dobrý zákrok po akci Pužíka s Nademlejnským, kterou zakončoval Šubert. V 6. minutě zakombinovali ve středu pole Pužík se Šmídem, přihráli Nademlejnskému, který vyslal kolmici na Šuberta, který šajtlí zamířil přesně k tyči – 1:0. Úspěšný střelec pak mířil těsně vedle stejně jako levý bek Šmíd. To svědčí o tom, že Hořovicko hrálo nátlakovou hru, která byla korunována v 11. minutě a bylo doslova „veselo“. Hráči Rokycan váhali s odkopem, domácí je zapresovali, odebrali míč, první střelu Nademlejnského ještě Vild vyrazil, míč se dostal mírně do úhlu k Veselému, který přízemní střelou propálil všechno, co mu stálo v cestě –  2:0.
Hosté pak sáhli k zajímavému tahu, když stopera Vaníčka vysunuli na hrot, kde měl vyhrávat hlavičkové souboje. V 16. minutě právě hořovický odchovanec Vaníček vysunul dopředu Šíšu, gólman Mojžíš byl ale připraven. Na druhé straně přišla pěkná akce, Pužík vyslal pas do vápna, volej Beža šel vedle branky. Ve 21. minutě přišla přihrávka Nademlejnského, kličky ve vápně dělali Šmíd s Veselým, ale ke gólu to nevedlo. Ve 27. minutě se vydali na zteč rokycanské branky střelci prvních dvou branek , ale okamžik ke vstřelení další branky prováhali. Rokycany pak zahrozily střelou Kocoura, kterou Mojžíš kryl. Ve 29. minutě se opět vydal do vápna hostů Šmíd, kterého popadly útočné choutky, narazil si s Veselým, ten posunul na Šuberta, jenž z otočky poslal míč po zemi do sítě – 3:0. Před poločasem se k brance Hořovicka dostali také hosté, trestný kop Jedličky vyrazil Mojžíš a vzápětí pokryl pokus Filipa Procházky, domácí gólman pak vyrazil na roh i lob Kocoura.
Mohlo by se zdát, že Rokycany utkání zabalí, ale nestalo se tak, k vidění byla útočná hra a navíc přestalo pršet. To všechno byly aspekty, které diváky potěšily. Hořovicko zpočátku jakoby vyčkávalo, s čím Rokycany vyrukují, ale  po chvíli nabrala hra domácích obrátky a v 52. minutě přišla další branka. Kombinace domácích doslova rozebrala hostující obranu a Jan Procházka si  srazil míč do vlastní sítě –  4:0. V 57. minutě byl nešetrně faulován gólman Mojžíš a gól Rokycan neplatil, poté se snažili o korekci skóre Hereit a Kocour, ale to se jim nepovedlo. V 71. minutě potáhl akci Wágner, přihrál Veselému, který našel Beža, jenž chytře přehodil brankáře –  5:0. Tím bylo stanoveno celkové skóre, které odpovídalo předvedené hře obou mužstev. „Zahráli jsme dobře, dařilo se nám kombinovat. Chudák jejich gólman, ten si toho moc nechytl,“ uvedl střelec pátého gólu domácích.

Branky: 6. Šubert, 11. Veselý, 29. Šubert, 52. vlastní, 71. Bežó. Rozhodčí: Melničuk – Aubrecht, Nehasil. Žluté karty: 0:1. Poločas: 3:0.
FK Hořovicko: Mojžíš – Bežó, Kaufman, Zítka, Šmíd – Šubert, Wágner, Nademlejnský (68. Štěpnička), Pužík, Zítek (71. Pelikán) – Veselý (77. Ábel).
FC Rokycany: Vild, Vaníček, Žáček, Hereit, Kubík (68. P. Aubrecht), Jedlička (61. Šíša), L. Aubrecht, J. Procházka (68. Kroc), Scheinherr, F. Procházka, Kocour.

zdroj: Berounský deník