Jan Berger se chce posunout výše

07.02.2013 00:36

Trenér divizního celku se usmívá při trénincích v parku a okolo rybníka

Příbram – Po skončení turnaje v Příbrami hodnotil nejen tento turnaj trenér FK Hořovicko Jan Berger.
Podzimní část divize by se dala v podání Hořovicka rozdělit na tři části – dobrou, špatnou a zase dobrou.
Začátek jsme měli opravdu dobrý, stabilizovala se nám základní jedenáctka i systém,  kluci měli chuť a proto jsme také dělali body. V prostřední části se ale projevily absence, když to vezmu, tak jsme nehráli ani jednou ve stejném složení. Ten závěr podzimu se nám vyvedl, my už jsme také měli trochu jakoby na kahánku, šlápli jsme do toho, lépe jsme se koncentrovali, body jsme potřebovali udělat a také jsme je udělali.
Sedmé místo je dobrým postavením, ztráta na první příčky není zas až tak veliká.
Nevím, jak ostatní trenéři, ale já mám takovou vizi, že pořád chci o něco hrát a chtěli bychom se dostat v tabulce nahoru. Nemělo by ani cenu, kdybych kluky trénoval a říkal, že když jsme v prostředku a zachránění, je to v pořádku. Chtěl bych, abychom šli pořád kupředu a posunovali se dál a třeba i postoupili.
To je vlastně v souladu s koncepcí celého klubu.
To je ve shodě. Navíc jde o  to,  že zabudováváme hodně vlastních kluků, jsou mladí, devatenáct, osmnáct let, dokonce jeden i sedmnáctiletý.
Na brankářském postě dochází k výměně, když Nováka vystřídá Mojžíš.
To je fakt, Marek už u nás chytal, pak sděloval, že bude končit a že chce končit. Pak vlastně chytal někde v krajském přeboru, ale viděl jsem na něm, že by se rád vrátil. Je to typ, který chce vyhrávat a proto z něho tenkrát možná pramenila ta jeho frustrace.
Co bude hlavní náplní přípravy před jarními odvetami?
Samozřejmě je to obecná vytrvalost, teď jsme se dostali i ke spiningu, to je pěkná zabíračka. Přijdou kratší tratě, rychlost a obratnost. ke slovu přijde i práce s balónem, proto budeme jezdit na umělou trávu Spartaku Příbram. Musím říci, že jsem třetí rok v Hořovicích a je to pro mě rarita, že přípravu absolvujeme v parku v Hořovicích (smích), okolo rybníka a po hlavní silnici. Proto už se s kluky těšíme právě na Spartak a na míče.

zdroj: Deník.cz