O ČEM SE MLUVÍ: Vízek se pustil do Řepky!

05.12.2012 17:34

Ladislav Vízek si opět pustil pusu na špacír a tentokrát se na stránkách Sportu pustil do Tomáše Řepky. Úsudek o myšlení fotbalového internacionála si udělejte sami!

Kritik Vízek se pustil do Řepky: Jsi ztělesněním zla ve fotbale!

Tak tohle si fotbalový obránce Tomáš Řepka za rámeček nedá. „Jsi ztělesněním zla ve fotbale, co jiného jsou nebo byly naběhlé žíly, řev a věčně nasranej výraz. Jak tohle může kritizovat člověk jako ty?“ rozpálil se internacionál Ladislav Vízek v pravidelném komentáři v deníku Sport kvůli rozhovoru, který Řepka poskytl nedávno Sport Magazínu. Stoper to od něj schytal ve všech směrech. Vízek se na řízného beka známého svými blikanci vážně naštval, když tvrdí, že takový rapl v českém fotbale v posledních desetiletích nebyl. „Na nikoho jsem nepřišel. Hele, já jsem viděl vzteklýho Jožku Adamce, jenže to byl i srandista. Luděk Macela byl vostrej, ale nebyl zlej. Z nikoho nekapaly negativní emoce jako z tebe,“ prohlásil tvrdě.  Internacionál tvrdí, že z Řepkova povídání čiší přetvářka. Připomíná, že proti bývalému obránci Sparty nic nemá, ale to, jak je známý bouřlivák doma hodný a pohodě, ho nezajímá. „Znám tě jen ze hřiště. Pamatuju, jak jsem se tě zastával po návratu z Anglie, cpal jsem tě do nároďáku. Lidi si ťukali na hlavu, že mančaft by prý furt hrál o desíti,“ vzpomíná Vízek.

Tomáš Řepka na pozadí výkonu sparťanských fanoušků

S odstupem času jim bývalý hráč Dukly za pravdu. „Ty tvoje blikance. Možná z toho máš legraci, možná tyhle věci házíš za hlavu. Vezmi si ale, co jsi způsobil,“ vybízí Řepku k přemýšlení.„Přišel jsi o EURO ´96 kvůli červené za jednadvacítku, Uhrin tě s sebou nevzal. Pak červená v baráži s Belgií o MS 2002. A Spartu tvoje vyloučení nedávno stálo titul!“ V ostrém tónu směřují k Řepkovi i další výtky. „Zeptal ses někdy sám sebe, co si asi mysleli spoluhráči, když museli hrát v deseti, když kvůli tvému maléru přišli o body, o peníze, o úspěch? To by možná bylo zajímavý povídání,“ má jasno Vízek. Není to tak dávno, co přitom stoperovi sám říkal, že by mohl nastupovat v Chabrech, kde Vízek hraje. „Myslel jsem to skoro vážně a tos měl vidět, jak jsem to schytal. Vždyť bys nám to kazil, my hrajeme pro radost, žádný nervy, žádný žíly. Jdeme na trávník i pak domů pozitivně naladěný,“ naznačil internacionál, proč by se do jeho party nehodil. Řepka si v rozhovoru postěžoval, že se s ním jeho kamarád a bývalý spoluhráč ze Sparty Karel Poborský v Budějovicích ani nerozloučil. Tady Vízek přiznává, že jen spekuluje, k čemu došlo.„On ti po vyhazovu ze Sparty podal pomocnou ruku a pak byl třeba naštvaný, žes nic nehrál, že sis nechal dát červenou… ,“ přemítá Vízek. „Možná do tebe viděl víc, než si myslíš. Působíš jako žoldák, který nežije s kabinou, skončí trénink nebo zápas, sbalí si věci a zmizí domů. Úplně mě zarazilo, jaks přiznal, že jsi vůbec nevěděl, kdy a s kým Budějovice hrají,“ kroutí nechápavě hlavou nad počínáním Řepky. Další výtku má k tomu, že se Řepka pustil do šéfa Sparty Daniela Křetínského. „Tomu bys mu líbat ruce. Jenže já jsem si přečetl, co si o něm myslíš, jak nerozumí fotbalu, jak je hloupý nebo co, jak to dělá špatně, že si vzal na Letnou Hřebíka a já nevím co ještě,“ zaráží internacionála.  Stoper by si měl uvědomit, že kluby byly vůči jeho výstřelkům a prohřeškům hodně shovívavé. Nikdo mu prý neublížil a stoper nemá právo cítit se ukřivděně. „Všichni projevili víc než běžnou míru tolerance. Teď se o tobě mluví ve spojitosti s Jihlavou s Pardubicemi. No, Jihlava je asi ze hry. Není moc jasné, jak bys mohl druholigovým Pardubicím pomoci. Kdybys byl Beckham, tak tě beru všema deseti,“ naznačuje. Určitě prý podle Vízka nepřijde doba, kdy začne kvůli Řepkovi chodit na stadion víc fanoušků, nebo půjdou na dračku jeho dresy. „Teď by to vypadalo jen na cirkusovou atrakci pro pár lidí. Nevydělal bych a ještě abych se třásl, co provedeš,“ vžívá se do role potenciálního zájemce o služby obránce. Řepka sice v posledních letech pořádá fotbalový kemp pro mladé hráče, Vízek se ale hrozí toho, že by je takový hráč měl učit sport jeho srdce. „Tomáši, hlavně netrénuj mládež. To ať tě proboha ani nenapadne,“ posílá stoperovi jasný vzkaz.

A ještě dovětek: Tomáš Řepka by se nám v Hořovicku hodil, vedle jednoho bývalého bouřliváka na lavičce Jana Bergera by přišel další, ve stoperské dvojici by mohl nastupovat s Wagim či Zítkou, Kaufi by mohl jít dávat góly do útoku! Navíc někteří z našeho celku se dívají na Tomáše Řepku jako na modlu, i když si uvědomují, že se mu v poslední době moc nedařilo. A ještě k Vízkovi! Možná by se měl zamyslet nad tím, co Řepka všechno věnoval mladým hráčům Sparty, stačí se jen na to podívat, zaplacený zájezd atd. Na rozdíl od Ládi, který na sklonku kariéry jen čerpal cosi v Černolicích!