ODCHOVANCI - MAtěj Hybš bude v základní sestavě Sparty v Bilbau

05.12.2012 22:15

Další velká zkouška čeká na našeho odchovance v dresu Sparty Praha Matěje Hybše. Ve čtvrtek by měl nastoupit v základní sestavě Sparty na půdě posledního finalisty Evropské ligy - Bilbaa. Svědčí o tom i rozhovor trenéra Lavičky v MF Dnes:

Bilbao  - Nemůže počítat se dvěma obránci základní sestavy. Trenér sparťanských fotbalistů Vítězslav Lavička proto dumá, jak pro čtvrteční zápas Evropské ligy v Bilbau poskládá defenzivní řadu. Kvůli zranění totiž chybějí Jiří Jarošík a Manuel Pamič.

Přitom Jarošík s týmem do Baskicka odletěl. Proč nenastoupí?
Ano, odletěl, nicméně není v takovém stavu, aby mohl hrát. Ještě v úterý zkoušel trénovat, ale byl by velký risk ho do zápasu pustit.

Kdyby vás čekal zápas o všechno, tak by nastoupil?
Naštěstí zápas o všechno nehrajeme, protože postup už máme jistý. Ale to neznamená, že k tomu nepřistupujeme se vší vážností.

Chybí také Manuel Pamič. Jak tedy obrana bude vypadat?
Nejpravděpodobnější je, že uprostřed nastoupí Tomáš Zápotočný a Ondřej Švejdík. Vlevo bude devatenáctiletý Matěj Hybš. A na pravé straně se rozhodneme mezi Vlastou Vidličkou a Pablem Gilem.

Útočník Václav Kadlec, který se rychle zotavuje po zlomenině čelní kost, bude připravený?
Je připravený zasáhnout do hry, v tréninku vypadal zajímavě.

Počítáte s ním do základní sestavy?
Pravděpodobné není. Nicméně bude připravený naskočit do hry v průběhu zápasu.

Ochranná maska mu problémy nedělá?
Nevšiml jsem si, že by ho nějak omezovala. Navíc jeho hra je postavená na rychlosti a chytrosti, ne na hlavičkových soubojích.

Vidíte na něm, že chce hrát?
Má velkou chuť, to je na něm vidět. Spíš ho musíme brzdit a všechny kroky konzultovat s lékaři.

Jak hledáte motivaci do zápasu, ve kterém už o postu nejde?
Je to zápas Evropské ligy, jde o dobré jméno Sparty. Taky jde o koeficient. Navíc je zápas na takovéhle úrovni zkušeností pro nás všechny. Obzvlášť pro ty mladší hráče.

Bilbao o víkendu dostalo ve španělské lize pět gólů od Barcelony. Může ho to nějak ovlivnit?
Mají svoje problémy, nicméně v každém zápase Evropské ligy ukázali, že jsou kvalitním týmem. I když asi čekali lepší výsledky. Jsme připravení, že nás čeká kvalitní soupeř.

 
Autor: Petr Šedivý, i.dnes.cz