ODCHOVANCI: Matěj Hybš se trefil za Spartu

07.02.2013 01:37

Sparta si poradila s Concordií

Fotbalisté pražské Sparty porazili na závěr zimní přípravy desátý tým rumunské ligy Concordii Chiajnu 3:1. Po remíze s čínským Kuang-čou a prohře s ruským Krasnodarem se na závěr herního soustředění ve Španělsku dočkali první výhry. Příští čtvrtek čeká Letenské doma úvodní duel vyřazovací fáze Evropské ligy s Chelsea.

Sparťané se v generálce na duel s Chelsea museli podobně jako Plzeň na Kypru obejít bez reprezentantů. David Lafata a Ladislav Krejčí jsou s národním týmem na přípravném duelu v Turecku. I bez nich Pražané od začátku diktovali tempo hry a ve 40. minutě se dostali do vedení, když se střelou pod břevno prosadil Hybš.

Dvacetiletý mladík se podepsal i pod druhý gól, po jeho centru po přestávce hlavou zvýšil Holek. Rumuni v 62. minutě po zmatcích ve sparťanské šestnáctce snížili, ale poslední slovo měli Pražané.

V 82. minutě Matějovský využil špatného postavení soupeřova gólmana a z více než 50 metrů ho přeloboval. V nastavení ještě Chiajna trefila z penalty tyč.

"Čekal jsem, jestli na to ještě nestačí zareagovat a odcouvat zpátky do branky. Takové góly jsou hodně o štěstí. O kopací technice tak trochu taky," komentoval pro klubový web svůj kuriózní gól Matějovský.

Velkou zásluhu na jeho gólu prý měl brankář Vaclík, který spoluhráče upozorňoval, že soupeřův gólman chodí hodně ven z branky. "Navíc druhý poločas byl po větru, takže i to přispělo k tomu, že jsem si to dovolil zkusit zpoza půlky. Takové věci nejdou natrénovat, je to o improvizaci a nevidí se tak často," dodal Matějovský.

Sparťané se ze Španělska vracejí ve čtvrtek a pak se budou týden chystat na úvodní duel s Chelsea.

"Celá příprava byla hodně náročná a věřím, že jsme udělali maximum proto, abychom byli připravení na jarní sezonu. Ještě nás čeká týden před ostrým startem, ale jsme odhodlaní jít do boje," řekl Matějovský.
 

Sparta Praha - Concordia Chiajna (Rum.) 3:1 (1:0)
Branky Sparty: 40. Hybš, 55. Holek, 82. Matějovský.

Sestava Sparty: Vaclík - Vidlička (63. Zápotočný), Švejdík (81. Polom), Holek, Hybš - Kadlec (83. Kučera), Hušbauer (81. Jánoš), Vácha, Matějovský, Pamič - Kweuke (63. Bednář). Trenér: Lavička.

zdroj: isport.cz