POHÁR ČESKÉ POŠTY NOVÉ STRAŠECI - HOŘOVICKO 1:2

23.07.2014 13:33

Hořovicko otočilo nepříznivý vývoj pohárového předkola

Nové Strašecí Nepříznivý stav svítil o půli pro hostující fotbalisty Hořovicka na tabuli v Novém Strašecí. Zlepšeným výkonem ve druhém poločase ale modrobílí skóre otočili a postoupili do prvního kola Poháru České pošty.

Za vedra, kvůli němuž se hráči v první půli dokonce dvakrát občerstvovali, vstoupili do zápasu lépe hosté. Jenže jejich přihrávky na zteč skončily několikrát v zámezí. Domácí se dostali pouze k jedné střele, která Herca neohrozila. Po půlhodině hry pronikl kupředu po narážečkách T. Šebek a jeho tečovanou střelu zastavila tyčka domácí branky. 

Tři minuty před půlí lízl míč před nabíhajícím Bežem brankář jen na roh. Udeřilo však nečekaně na druhé straně. Po nevinné akci na straně vápna upadl domácí hráč po zásahu brankáře a Franěk nabídnutou penaltou nepohrdl  1:0.

Hosté se snažili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale naráželi na houževnatý odpor domácích, kterým gól vlil krev do žil. A jejich snaha mohla být zúročena, když v 56. minutě likvidoval s dávkou štěstí šanci domácích na brankové čáře.

Trenér hostů Petr Vrabec poté trochu zamíchal sestavou, bylo patrné, že Novému Strašecí docházejí síly, a tak začalo Hořovicko využívat tu jednu stranu, tu druhou, po chvíli zase průnik středem a domácí začali zaostávat.

V 64. minutě přišel dlouhý pas na Kecksteina, ten jej zpracoval, posunul T. Šebkovi, jenž patou obalamutil soupeře, k míči se dostal Nademlejnský, pro kterého byla klička brankáři už třešničkou na dortu  1:1.

Domácí se soustředili po vyrovnání více na bránění a bylo patrné, že by spokojili i s penaltovým rozstřelem. Jenže hostující Hořovicko bylo proti.

Nejprve projektil Beža zasvištěl těsně vedle branky, poté Keckstein se Šebkem akci ve vápně překombinovali, ale pět minut před koncem se prosadil Zítek.

Ten využil zaváhání dvou domácích obránců na vápně, vypíchl jim míč a zamířil přesně k pravé tyči  2:1. Domácí už si žádnou příležitost nevypracovali, naopak T. Šebek při ložence netrefil.

Hořovicko tak postoupilo do prvního kola, ve kterém v sobotu přivítá Tachov. O místě konání zápasu budeme včas informovat. (zb)