POHLED JINAM: Bečka: Dostáváme laciné góly

07.02.2013 01:20

Tachov - Fotbal: Tachovu se v přípravě výsledkově nedaří, prohrál s juniory Bohemians 1905 3:4.

Fotbalisté divizního FK Tachov se připravují na jarní boje v domácích podmínkách a k herní přípravě si v sobotu pozvali juniorku Bohemians 1905. V utkání bohatém na branky prohráli 3:4.

Domácí zaspali začátek utkání a inkasovali dvě branky. Ještě do přestávky ale srovnali Hudcem a Mančálem na 2:2. Po přestávce šli hosté opět do vedení a Tachov vyrovnal Malým. Čtvrt hodiny před koncem utkání rozhodli mladí klokani čtvrtým gólem o své výhře.

„Pokud budu hodnotit utkání z hlediska herního projevu, tak jsme samozřejmě nezvládli jeho začátek, ale mužstvo se zvedlo a škoda jen, že jsme v prvním poločasu nevyužili další příležitosti. Mohli jsme výsledek otočit. Sráží nás individuální chyby, dostáváme strašně laciné branky," řekl k utkání tachovský kouč Zdeněk Bečka a hned dodal: „Nesmíme zapomínat, že stále tvrdě trénujeme a kluci jdou do zápasů z plné zátěže."

Podle jeho slov sice na výsledky přípravných zápasů nedává takový důraz, ale je si vědom, že po psychické stránce by hráčům nějaká výhra prospěla.

Větší důraz na herní projev budeme dávat od příštího utkání s dorostem Bohemians 1905, které hrajeme v neděli. Zápasová zátěž už bude více na hráčích, s kterými počítáme do jarních bojů," řekl kouč.

Přes některé už dříve avizované odchody zatím zůstává kádr stejný jako na podzim a vedení FK jedná i o případných posilách.

„Nechci zatím předjímat, kádr je zatím pohromadě. Věřím, že všichni hráči zůstanou. Jarda Malý s námi absolvuje přípravu a také on by nám měl na jaře pomoc. Bral bych jednoho útočníka, jméno zatím nechtějte, ale prezident klubu pan Morgestein pro jeho příchod dělá maximum," dodal Bečka.

Autor: František Hlas, Denik.cz