POHLED JINAM: Benešov prohrál s Kolínem

07.02.2013 00:58

Kolín – Třetiligový Kolín si s divizním Benešovem v přátelském fotbalovém utkání pohrál jako kočka s myší a prokázal, že kvalita jejich hráčů je v současné době někde jinde, než síla benešovských playerů. „Přesvědčili jsme se, že i soupeř může být silnější. Hrál velice dobře, byl jednoznačně lepší a v současné době je jinde než my. Prostě jsme nestíhali," podíval se realitě do očí trenér Benešova Miroslav Beran.

 
 
 

KOLÍN – BENEŠOV 4:0

Od úvodního hvizdu ukazoval Kolín svoji třetiligovou kvalitu a během krátké chvíle zápas rozhodl. Kanonádu začal exligista Hartig, který zakončil parádní centr Michálka. Ten byl ústřední postavou, když druhý gól vstřelil po centru Nešpora a třetí po dalším centru Hartiga. „Od začátku nás přehrával a rychle jsme mezi 5. až 15. minutou dostali tři góly po identických akcích – dobrých centrech ze strany před branku, které domácí hráči velmi kvalitně zakončili," povzdechl si Beran, ale zároveň dodal: „Chyby to jsou, ale jsou výsledkem kvality soupeře. Ani jeden gól jsme nedostali z přečíslení, prostě přišel centr ze strany, následně výborný výběr místa útočníka a rychlé zakončení. Třeba při třetím gólu jsme byli před naší brankou čtyři na dva, přesto si hráč dobře odskočil a poslal míč do sítě, při prvním zase Hartig prokázal svoje zkušenosti při odpoutání od beka."

To kouč Kolína Roman Veselý měl z úvodního fičáku svých hráčů radost. „Zasadili jsme soupeři tři rány po krásných akcích na straně hřiště a pak se nám hned hrálo lépe."

Do poločasu Benešov hru trochu vyrovnal. „Hlavně jsme v defenzivně rychleji přistupovali k protihráčům," viděl Beran důvod zlepšení.

Ve druhém poločase již domácí tolik netlačili na pilu, přesto přidali čtvrtou branku, když přesně hlavičkoval Novotný, kterému lahůdku připravil milimetrovým centrem střídající Vácha. „Druhý poločas již nebyl z domácí strany tak výrazný, přesto jeden gól přidali a opět po stejné akci jako v prvním poločase – stříleném centru ze strany a zakončení," poznamenal kouč Benešova.

Hosté se do zakončení moc nedostali v největší šanci Vrňákovi po sólu ze strany zblokoval střelu obránce. „Vytvořili jsme si asi tři příležitosti, po kterých jsme mohli dát gól, ale to se nestalo," posteskl si Beran, kterému chyběli Hrubý, Večera, Prikner, Němeček a Bohata: „Jsou zranění nebo se z osobních důvodů nemohli dostavit na zápas."

Domácí kouč byl po zápase spokojený. "Dali za cíl vstřelit více jak dvě branky a mě těší, že tým za tím šel nejenom vůlí, ale i stylem hry, který chceme praktikovat. Bylo to útočné a pohodové utkání.

Branky: 5. Hartig, 10. a 15. Michálek, 75. Novotný. Poločas: 3:0.

Benešov: Capouch (46. Stareček) – Křivohlavý, Komárek, Braný, Zoubek – Vrňák (46. J. Páv), Bredler, Krejza (46. Horváth), Žák – Němec, Turek.

V sobotu 9. února od 13.30 nastoupí Benešov v přípravném zápase na UMT proti Úvalům.

Autor: Pavel Šimáček, Denik.cz