POHLED JINAM: Další dva zápasy divize

18.04.2013 14:24

Benešov, Milevsko: Oba jihočeské divizní týmy v neděli odpoledne prohrály o gól, což je pro oba veliká smůla. Český Krumlov měl před utkáním stejně bodů jako Benešov, ale ten mu utekl o tři body, a hráče Jiřího Svobody to stálo dvě příčky. Milevsko dlouho drželo s druhými Štěchovicemi krok, ale nakonec podlehlo. O bod vzduchotechniky připravila penalta jedinou minutu před koncem střetnutí. Porážka znamená pro muže Jaroslava Vavrocha velikou starost.

SK Benešov - FK Slavoj Český Krumlov 2:1 (1:1)
Branky: 44. a 70. Žák – 25. Vacek, rozhodčí: Kříž – Paták, Mudra, ŽK: 1:2 (Komárek – Martin Svoboda, Weinhard), diváků: 100.
Č. Krumlov: Šiller – Pliška, M. Svoboda, Wagner, J. Zatloukal – Beránek (65. Weinhard), Novák, Pintér, Vacek – Babouček, Špát (75. Kodras).
V prvním dějství drželi Jihočeši s domácími zcela vyrovnanou partii. Benešov hodně zlobil ze standardních situací, do kterých pak šli velice důrazně a ostře. Ale hráči trenéra Jiřího Svobody kontrovali z rychlých protiútoků. Vytvořili si několik slibných příležitostí, ale Novák, Špát či Babouček proti výbornému gólmanovi Capounovi neuspěli. Až teprve ve 25. minutě Špát naznačil, že půjde sám, ale šikovně připravil balon pro Vacka, který nezaváhal a trefil krásnou ranou šibenici – 0:1.
I po přestávce měli opticky více ze hry Jihočeši, ale jejich dvojnásobné zaváhání je o vedení připravilo. Alespoň srovnat mohl Pliška, ale jednou mířil nad branku a podruhé ho vychytal Capoun.
Jiří Svoboda (trenér ČK): „Herně jsem s výkonem hráčů spokojen, ale Benešov nám nějak nesedí. Předvádí technický fotbal, což je fajn, přesto ho nedokážeme porazit.“

FC ZVVZ Milevsko – TJ Štěchovice 0:1 (0:0)
Branka: 89. z penalty Jelínek.
Rozhodčí: Berka O.- Tereba, Pečenka. Delegát: Chlaň.
Milevsko: Horek - Vakoč, Suchan, O. Kosobud, J. Málek - Vodňanský, Komárek, Kuchař, M. Málek (78. Jelínek) - Barda, Kosík (86. Turek).
Začátek zápasu byl v režii hostů a agilní Jelínek s Novákem zaměstnávali milevskou obranu. Ovšem zadáci Milevska byli vždy na svém místě, i když nájezdy Štěchovických určitě volaly po vedoucí brance. Závary před brankou Milevska vždy vyřešili i za překonaným brankařem Horkem obránci Kosobud se Suchanem. Milevsko si za celý zápas nevytvořilo takové brankové příležitosti jako soupeř. Neuvěřitelným rozhodnutím do utkání však zasáhl hlavní rozhodčí, jenž nařídil spornou penaltu v 90. minutě zápasu. Střídající Turek ještě z brejku nastřelil tyč v nastaveném čase, kdy mohl zázračně srovnat skóre. Rozhořčení diváci odcházeli ze stadionu a pořadatelé museli ochránit rozhodčí, aby nedošlo k inzultaci. Zklamaní hráči Milevska však musí zvednout hlavy a jít do dalších zápasů. Ten další je čeká příští víkend v Hořovicku.

Připravili Milan Pecka, Milan Šíma/www.jihoceskyfotbal.cz