POHLED JINAM - Nová Ves

05.12.2012 22:03

Trenér Nové Vsi pod Pleší Zdeněk Staroba se ve svém rozhovoru zmiňuje i o Hořovicích.

Staroba: Podzim na Nové Vsi byl nad očekávání úspěšný

Krajský přebor: Nová Ves - Čáslav B.

Krajský přebor: Nová Ves - Čáslav B. Autor: Deník/Jan Hájek

1.12.2012 15:11

Nová Ves pod Pleší /ROZHOVOR/ – Nováček fotbalového krajského přeboru Sokol Nová Ves pod Pleší má za sebou úspěšný podzim. Na hodnocení jsme se zeptali nejzkušenějšího člena kádru Zdeňka Staroby.

 
 
 

Máte za sebou vydařený podzim. Mluví se v kabině o postupu?
Nemluví. Na to nemáme zázemí. I když musím říct, že třeba v Dobřichovicích mají stejné kabiny jako u nás, ale navíc i horší hřiště. To mě docela překvapilo.

Jak byste ohodnotil podzimní čtvrté místo?
Na Novou Ves to bylo nad očekávání. Utrhla se dvě mužstva a Louňovice jsou v závěsu. Ovčáry i Dobřichovice mají kvalitnější kádr než my. Myslím, že pořadí je odpovídající dění na hřištích. Pro Novou Ves je to historický úspěch, který asi docení až za určitou dobu. Být čtvrtý v krajském přeboru a tedy výše než týmy z měst – Dobříš, Sedlčany, či Spartak Příbram. V tomto regionu jsou nad námi jen Hořovice. Takže si myslím, že úspěch je to jednoznačně.

V úvodu soutěže jste ale byli dokonce na čele...
Prvních pět kol jsme zvládli, ale je třeba vzít v úvahu, že tam to bylo o kvalitě soupeřů, což se postupem času také ukázalo. My jsme jim dali hodně gólů, ale bylo to ovlivněno kvalitou. Pak přišli silnější soupeři. Myslím, že jsme měli vyhrát zápas v Nymburku a měli jsme lépe zvládnout utkání v Benátkách. O čtyři nebo šest bodů jsme měli mít víc. Byly to zápasy, kde jsme měli víc šancí, ale nezvládli jsme to výsledkově.

Dlouho jste byli na vítězné vlně, jak jste zvládli první porážku po tak dlouhé době?
Mužstvo bylo zvyklé vyhrávat. Vyhrálo 28 zápasů v I.A třídě, potom hned pět zápasů v krajském přeboru. Logicky po těch dvou porážkách padla na tým jakási deka a po pravdě – fotbalovou formu už jsme potom do konce podzimu nezískali. Ale třicet bodů je krásných.

Co vám chybělo v zápasech s těmi kvalitnějšími týmy?
Na nás se jednoznačně promítlo to, že si brankář Holan uřízl prst na cirkulárce. Tím v žádném případě nechci nijak snižovat kvality Máry Mojžíše. Vůbec ne. Hodně nám pomohl. Ale Hynek byl přecijen s týmem déle, byl s ním sžitý a jeho neúčast na hřišti měla svůj podíl na tom, že jsme utkání s kvalitnějšími týmy nezvládli.

Budete teď ještě trénovat nebo už mají hráči volno?
Dali jsme volno hned po posledním utkání na Spartaku. Sešla se nám spousta zranění, takže by nás na tréninku bylo deset. Začneme 3. nebo 4. ledna.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Budeme opět hrát turnaj ve Štěrboholích. Začínáme hned 6. ledna. Budou tam týmy z pražského přeboru a z naší skupiny Klecany a Jílové. To bude mít svou kvalitu. Samozřejmě ještě k tomu domluvíme nějaké přípravné zápasy. Předběžně jsem se bavil s Hořovickem nebo Pískem. Zápasů bude dost.

Budete obměňovat stávající kádr?
Tenhle tým se tvoří rok a půl, je dlouho pohromadě a myslím, že 99 procent kluků zůstane. Ale tak o dva hráče bychom jej chtěli doplnit, aby přišel nový náboj. A pak také na jaře přijdou karty, zranění a už nebude moc co vymýšlet, tak bychom neradi dohrávali třeba v deseti nebo jedenácti, a tím sezonu znehodnotili. Také budeme reagovat na to, kdyby někdo z kluků dostal nabídku jít jinam. Změna proběhne v realizačním týmu, neboť z pro nás nepochopitelných důvodů skončil zkušený funkcionář Kvasnička. Což mě osobně obrovským způsobem zklamalo. Asi myslel, že nám bude chybět, ale my jsme od té doby udělali plný počet bodů, což ukazuje na krátkozrakost lidí, co si myslí, že s Novou Vsí budou hrát ČFL nebo divizi a že všechno vyhrají, ale potom to po dvou nezdarech zabalí. Ale je to jeho věc. Místo něj asi nikdo nepřijde. Zůstaneme v tom složení, jak jsme teď.

Autor: Jan Hájek, Denik.cz