POHLED JINAM: Přední Kopanina přijde za zeleným stolem o tři body z Č. Krumlova!

18.04.2013 14:20

Praha: Jak se náš portál jako první dozvěděl, o osudu sobotního střetnutí krumlovského Slavoje s poslední Př. Kopaninou se rozhodne až za zeleným stolem. Pražský klub se z nečekaného vítězství dlouho neradoval, kvůli neoprávněnému startu svého hráče přijde o tři body a utkání bude kontumováno ve prospěch Jihočechů! A to se nejedná o apríl!

Abychom nepouštěli na veřejnost nepotvrzené zprávy, zeptali jsme se na zmiňované utkání toho nejpověřenějšího, Josefa Nikodéma, vedoucího sekretáře Řídící komise pro Čechy. „Ano, mohu potvrdit, že jeden z hráčů Kopaniny nastoupil neoprávněně. Měl sice platný registrační průkaz, přidělený ID kód, ale neměl zaplacený členský příspěvek. Ještě v úterý svítil červeně, kontroloval jsem to osobně,“ potvrdil Nikodém našemu portálu v pátek v poledne.

„Podle dodatku stanov tak nebyl členem FAČR a nemohl do utkání nastoupit. Mohu potvrdit, že utkání bude kontumováno ve prospěch domácích. Vše bude oficiálně zveřejněno a rozesláno klubům ve středu,“ upřesnil, kdy kontumace ve čtvrté nejvyšší soutěži u nás vyjde v platnost.

Je to dar z nebes, říká trenér Svoboda

Trenér zelenobílého Slavoje Jiří Svoboda se tuto nečekanou, ale milou zprávu dozvěděl jako první od nás. A byl příjemně překvapen. „Jestli je pravda to, co říkáte, tak by to byl dar z nebes. Abych pravdu řekl, tak za těch čtyřicet let, co jsem hrál nebo trénoval, tak jsem se s něčím podobným nesetkal. Ale radši si ještě počkám na oficiální zprávu na svazovém webu, i když, samozřejmě, vašim informacím věřím. Vy byste nepouštěly něco bez ověření, ale znáte to. Mediální šumy. Až to klukům řeknu, tak by je to mělo po tom trapným výkonu nakopnout. Asi si mysleli, že soupeře jen tak přejedou, když jsou poslední. Marně jsme jim tloukli do hlavy, aby si dali pozor,“ potěšil krumlovského kouče dodatečný bodový zisk, který vrátil jeho tým do klidnějších vod divizní tabulky.

U Konopiště mají Krumlovští po propadáku s posledním týmem divize co napravovat. „Teď jedeme do Benešova, tam žádné podcenění neexistuje. Benešov má velice kvalitní tým, který preferuje technickou hru. To nám vyhovuje, mohl by to být atraktivní fotbal. Jezdil jsem do Benešova rád i jako hráč. Je tam kvalitní hřiště a fanoušci jsou objektivní. Přesto bych asi jednu výtku k Benešovu měl. Naši příznivci si stěžovali, že tam nemají dobré pivo, takže si asi raději přivezou svoje,“ vtipkoval Jiří Svoboda, který se v nedělním utkání bude muset obejít bez několika marodů. „Asi musíme nechat doma Kroupu, Litvana, Klivandu, Hrabíka nebo Pavla Svobodu. Trošku se nám rozpadla obrana, ale na druhou stranu máme kvalitní lavičku. Takže asi nasadíme ofenzivní beky,“ dodal Svoboda.

Připravili: Michal Průcha, Milan Šíma/www.jihoceskyfotbal.cz