POHLED JINAM: Roudenský zmar s Doubravkou. Boj o záchranu si Malše zkomplikovala

18.04.2013 14:23

Roudné: Důležitý záchranářský souboj, který se ve fotbalové terminologii označuje duelem o šest bodů, Malšané nezvládli. Spíš by se dalo říct, že v něm propadli na celé čáře. Hrubé chyby v obraně, žádná bojovnost a odevzdaný výkon měly za následek krutou, ale zaslouženou porážku s Doubravkou.

V podzimním střetnutí se Západočeši těšili z hladké výhry 8:0 a lacino k ní přišli i v sobotním dopoledni. Již v 8. minutě nedokázala domácí obrana odvrátit míč do bezpečí a Švec poslal Doubravku do vedení. Roudenské naděje utnul sedm minut před odchodem do kabin opět důrazný Švec a i nejvěrnějším fanouškům domácích bylo jasné, že dvougólový náskok už Roudenští nezvrátí. S hosty naopak neotřáslo ani nucené střídání zkušeného Vaigla po půl hodině hry.

Pět minut po přestávce po kontaktu s protihráčem špatně došlápl gólman Jirkal a se zraněním kotníku putoval s otcem do nemocnice. V 60. minutě přišla další gólová situace jako přes kopírák. Domácí včas neodkopli míč do bezpečí a Javorský neměl problém zblízka propálit náhradníka Konečného.

Blízko k čestnému úspěchu měl střídající Mišák, ale brejk dva na jednoho nevyřešil ani přihrávkou ani střelou. Následně dostal ideální přihrávku za hostující obranu Trněný, překonal Kunce, ale asistent rozhodčího mával ofsajd. Nutno dodat, že chybně. To bylo ze strany Malše vše a Doubravka v poklidu dokráčela k snadnému vítězství.

Co řekli trenéři Jihočeskému fotbalu

František Mertl, Roudné: „Označím to jako ostudný výkon celého mančaftu. Víme, že to je klíčový zápas jara, a to, co kluci předvedli, to mi hlava nebere. Takhle se přece o záchranu nebojuje, nechápu to a nerozumím tomu. O soupeři jsme věděli prakticky všechno. Z čeho a odkud dávají góly. A taky se to k naší škodě potvrdilo. Každý měl přiděleného hráče při standardkách, ale bohužel. Že dostaneme gól, to se stává, ale tohle bylo odevzdané utkání. Tragický výkon bez bojovnosti, bez odhodlání bojovat za lepší výsledek, to jsem nečekal. Kdybych měl k dispozici zdravé hráče, tak by si lavici sedlo tak osm hráčů. Hrajeme s tím, co máme a musíme se s tím zase nějak poprat. Teď jedeme na Aritmu a už nám zase bude chybět Havelka. O to to budeme mít těžší. Snad si kluci sáhnou do svědomí.“

Roman Vyleta, Doubravka: „Bylo to pro oba týmy důležité utkání vzhledem k postavení v tabulce. Samozřejmě jsme se na to pečlivě připravovali. Věděli jsme, že tým Malše má mladý, běhavý, důrazný kluky. Asi ale nehráli tak, jak sami očekávali. My jsme trochu přeházeli sestavu a myslím si, že to na domácí platilo. Fotbal trochu kazil silný vítr a hřiště, i když na první pohled vypadalo dobře, tak přece jenom bylo vidět, že je začátek jara. Balon odskakoval a těžko se ovládal. Fotbalově to asi nebylo moc krásné utkání, ale z pohledu tabulky pro nás šťastné. Nás čeká v dalším kole Tachov. Ten je taky běhavý, známe se. Trenér soupeře Zdeněk Bečka je můj kamarád, hodně o sobě víme. Bude hodně záležet na standardkách, kdo co vymyslí něco nového. Zase to bude těžké.“

Malše Roudné – SK Senco Doubravka 0:3 (0:2)
Góly: 8. a 38. Švec, 60. Javorský. Rozhodčí: Pešek – Aubrecht, Nehasil. ŽK: 2:1 (Trněný, Lonsmín – Chvojka). Diváků: 60.

Roudné: Jirkal (50. Konečný) – Lonsmín, Kössl, Bíca, Lerch – Beránek, Píša – Vávra (75. Troup) – Trněný, Růžička (60. Mišák) – Havelka. Trenér František Mertl.

Doubravka: Kunc – Brož, Krejčí, Novák, Chvojka – Vaigl (30. Tříska), Parlásek, Javorský, Bešta (55. Butnaru) – Róth (75. Krysl), Švec. Trenér Roman Vyleta.