POHLED JINAM: Slavoj dostal lekci od mladíků z juniorky Dynama

07.02.2013 00:53

Hluboká nad Vltavou - Semifinálovou skupinu hlubockého turnaje rozehrál divizní obhájce v barvách krumlovského Slavoje s mladíky českobudějovického Dynama, ale místo původně avizované sedmnáctky se střetl s prvoligovou juniorkou.

 
 
 

Č. Krumlov – Dynamo ČB jun. 0:3 (0:1)

Hned po rozehrávce mohli jít mladíci do vedení, když se po hrubce stopera Hrabíka dostal k míči Vaněk, řítil se sám na Trnku, ale nastřelil jen břevno. Zelenobílí poprvé zahrozili po čtvrthodině, kdy se po trestném kopu Weinharda dostal k odraženému míči Špát a přestřelil. Neujala se pak ani střela Nováka zpoza vápna. Pak už měli více míč na kopačkách hosté, ale dlouho bez efektu. Skóre se měnilo až ve 35. minutě, kdy se mladíci dostali do přečíslení a Vaněk pohodlně do prázdné doklepl na 0:1. Za dvě minuty měl po rohu Weinharda vyrovnání na hlavě Hrabík, ale sám na malém vápně zamířil mimo tyče.

Do druhé půle provedli českokrumlovští trenéři hned pětinásobnou výměnu. Taktovky se jasně chopili Dynamáci, kteří výborně kombinovali, ale dlouho bez větších šancí. Až v 71. minutě po levém křídle utekl Vaněk a jeho prudký centr z první usměrnil pod břevno Slavík na 0:2. Za dalších pět minut přidali mladíci ještě pojistku, když střídajícího Šillera technickou střelou z vápna k tyči překonal Hronec – 0:3. Krumlovští odpověděli už jen křížnou střelou Cardy těsně mimo a do tabulky nadstavbové skupiny HZL si připsali první prohru.

„Juniorka už za dva týdny začíná a bylo znát, že je v této fázi přípravy už někde jinde. Soupeř byl rozehranější, lépe kombinoval a postupně nás přehrával. První poločas ještě celkem šel a i my jsme měli šance, po přestávce už soupeř jasně dominoval a vyhrál zcela zaslouženě, i když o tři góly to být nemuselo. Byla to ovšem velice dobrá příprava a přesně takové zápasy klukům hodně dají," i přes první turnajovou prohru nebyl krumlovský kouč Jiří Svoboda vyloženě zklamaný.

Sestava Slavoje: Trnka – Kroupa, M. Svoboda, Hrabík, J. Zatloukal – Špát, Klivanda, Novák, Vacek – Weinhard, P. Svoboda, do 2. půle střídali: Šiller, Kodras, Babouček, Carda a Sivák.

Nabitý program

Českokrumlovské tento týden čeká znovu nabitý harmonogram. Od středy do neděle mají slavojáci na programu soustředění v Černé. V sobotu si od Lipna odskočí na domácí umělku, kde se od 14 hodin utkají s půlmistrem krajského přeboru, béčkem Písku.

V neděli pak tuto část přípravy Slavoj zakončí v hlubockém podzámčí, kde se v druhém kole skupiny E od 16 hodin postaví domácí Hluboké, která na úvod nadstavby zdolala Lokomotivu Č. Budějovice v poměru 3:2. „V sobotu si ve druhé půli na bolavá záda stěžoval Klivanda, kterého jsme raději stáhli. Stejné potíže má znovu Beránek a nemocní jsou Pintér a Litvan, jinak bychom měli do Černé odjet všichni," přiblížil nám aktuální stav kádru Slavoje trenér Jiří Svoboda.

zdroj: Denik.cz