POHLED JINAM: Sněžku votičtí fotbalisté nepokořili

07.02.2013 00:50

Votice – Fotbalisté SK Votice jsou lídrem I. B třídy, skupiny E, a mají nejtěžší část zimní přípravy za sebou, když v minulém týdnu, od úterý do soboty, naběhali na soustředění v Krkonoších spousty kilometrů. „Trochu nás zradilo počasí. Když jsme totiž přijeli do Malé Horní Úpy tak začala velká obleva. Tratě na běhání byly špatné a další den zase zmrzlé. Proto jsme museli improvizovat, ale vždycky jsem měl připravený náhradní plán," našel trenér Martin Bárta na jinak vydařeném soustředění vadu, když větru a dešti ještě neumí poručit.

 
 
 

V Malé Horní Úpě je trenér Bárta jako doma, starousedlíci ho již znají, vždyť tam už soustředění tráví počtvrté za sebou – třikrát s divizním Benešovem a teď s Voticemi. „Soustředění jsem si zařizoval sám, protože vím, že jsou tam lidi ochotní, strava a podmínky na trénování výborné. I kluci si prostředí velice chválili," měl radost kouč.

Na Sněžku nevyrazili

Hráči měli na každý den přichystán plán, který se musel splnit a také se splnil. „Dopoledne jsme běhali okruhy 3000 a 1200 metrů, kratší úseky byly na sílu do kopců. Odpoledne jsme byli dvakrát na běžkách na Krkonošské magistrále a využívali jsme i halu, večer posilovali a na závěr byla rehabilitace v bazénu," popsal denní náročný plán Martin Bárta, který měl k dispozici čtrnáct hráčů, včetně dvou dorostenců: „Základ týmu na soustředění byl, škoda jen, že někteří kluci nemohli z pracovních důvodů. Těm jsem dal doma individuální plán běhání, takže uvidím, jestli ho splnili."

S benešovskými hráči vždy během soustředění vyrazili trenéři buď na běžkách nebo pěšky na nejvyšší horu České republiky Sněžku, tentokrát jim to ale zhatilo špatné počasí. „Foukal nárazový vítr, místy 70 až 80 kilometrů v hodině. Nemohl jsem proto riskovat zdravý hráčů. Místo výšlapu jsme tak šli do tělocvičny," dodal Bárta k neuskutečněnému výstupu.

Útočníka Jonsztu limituje chodidlo

Kormidelník ještě kvitoval, že se nikdo z hráčů nezranil, přesto jednoho maroda v týmu má. „Milan Jonszta má problém u chodidla na klenbě. Již ve Voticích při tréninku špatně došlápl, teď ho to bolí a při běhu ho to limituje, proto měl na soustředění úlevy," poodhalil zranění útočníka a dodal: „Byla by škoda, kdyby nemohl. Stále k němu sháníme ještě jednoho útočníka."

Většinou si týmy na konci soustředění sjednají přátelské utkání, Votice ale nehrály. „Zápas jsme si žádný nevyřizovali, protože na konci soustředění je již únava značná a hrozí zranění," má jiný názor trenér Bárta.

Přípravné utkání si votičtí fotbalisté zahrají až dnes od 18 hodin, kdy na vlastní umělé trávě nastoupí proti velice těžkému soupeři, ligové juniorce Příbrami. „Bude to asi pořádný větrák, alespoň uvidím, jak na tom kluci jsou," směje se Bárta.

Autor: Pavel Šimáček, Denik.cz