Příbramský turnaj dospěl k penaltám

07.02.2013 00:38

Do finále dokráčely celky Králova Dvora a Hořovicka, pohár si odvezli cábelíci

Příbram – Pátý ročník turnaje O pohár starosty Příbrami přivedl na start kromě dvou týmů krajského přeboru i divizní Hořovicko a třetiligový Králův Dvůr. Oba favorité nakonec dokráčely až do finále, které vyznělo po penaltovém rozstřelu  lépe pro cábelíky.
V prvním zápase nastoupil domácí Spartak Příbram proti FK Hořovicko a hned v úvodu jej zaskočil brankou Bežó. Když pak Zítek přidal v každém poločase po brance, radovali se z výhry 3:0 hráči Hořovicka.
Sedmdesát minut trvalo Královu Dvoru, než překonal obranu Sedlčan, která byla povzbuzena gólem Valsy. Jenže pak začali cábelíci lépe běhat i kombinovat a dočkali se postupně tří gólů v síti Tatranu. Dvakrát se trefil Paprčiak a jednou Hutta.
V souboji o třetí místo byl v okresním derby úspěšnější Spartak Příbram, který Dražanovou brankou vyhrál těsně 1:0.
Finále hrané pod umělým osvětlením přineslo dobrý fotbal. V prvním poločase byli lepší hráči Králova Dvora, kterým zmařil několik příležitostí Mojžíš, na něhož vyzrál až Paprčiak. Hořovicko se připomnělo břevnem, které trefil Nademlejnský. Ve druhém poločase se Hořovicko tlačilo více dopředu, Králův Dvůr ale dlouho kontroloval hru. Jenže po jednom z rohů si naskočil nejvýše Wágner a vyrovnal na 1:1. Poté už celky střelce ke gólu nepustily, stejně tak jako v desetiminutovém prodloužení. „Na penalty už jsme nevyhráli ani nepamatuji,“ sýčkoval králodvorský místopředseda Zbyněk Hrabák. Jenže střelci v barvách Králova Dvora se v následných penaltách nemýlili  a byli úspěšní ve všech šesti případech. Takže  Králův Dvůr zvítězil 6:5 a domů si po vcelku úmorném dni pro všechny aktéry odvezl krásný pohár za první místo v příbramském turnaji.

FK Hořovicko: Mojžíš, Šmíd, Zítka, Pužík, Wágner, Nademlejnský, Šubert, Bežó, Kaufman, Pelikán, Štěpnička, Kolář, Diviš, Zítek, Zemánek, Štich.

zdroj: Denik.cz