Přípravka vyhrála Okresní přebor

04.06.2009 19:44

Za ideálních podmínek pro fotbal, se konal v Berouně na stadionu Na Ostrově  finálový turnaj okresního přeboru starších přípravek. Na závěrečný turnaj se po sérii šesti turnajů probojovala mužstva: FK Králův Dvůr, FK Olympie Zdice, SK Chýňava, ČL-U Beroun, Zaječov a naše FK Hořovicko.

 Hned v úvodním utkání nás čekal jeden z favoritů ČL-U Beroun. Oba soupeři se navzájem zodpovědně hlídali a útočníci nedostávali téměř žádný prostor pro vytvoření střeleckých příležitostí. Naši kluci se už tradičně v úvodním utkání pouze probouzeli ze spánku, soupeř na nás také nic převratného nevymyslel a tak se soupeři rozešli po bezbrankové remíze 0:0.

 Následoval duel s přípravkou FK Králův Dvůr, která s přehledem vyhrála svoji skupinu a mnoho fanoušků ji považovala za jednoznačného favorita turnaje. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný a rozhodl ho až faul, po kterém rozhodčí odpískal pokutový kop. Ten Tomáš Braun s jistotou proměnil a dal tak základ našemu budoucímu úspěchu. Soupeř nás sice v závěru utkání ohrožoval střelami  z dálky, ale  Vilda Hrdlička a kluci si už závěr zápasu pohlídali a udrželi velmi důležité vítězství 1:0.

 Do třetího zápasu kluci nastoupili proti úplně neznámému soupeři, kterým byla přípravka SK Chyňava. Kluci soupeře zatlačili na jeho polovině hřiště a bylo jen otázkou času, kdy se střelecky prosadíme. Skóre zápasu otevřel Honza Mach, když po skrumáži před brankou překonal soupeřova brankáře - 1:0. Náš tlak pokračoval a vyústil v naši druhou branku, jejíž autorem byl Vašek Štyler - 2:0.

 Po krátké pauze následoval zápas s přípravkou Zaječova. Soupeř nebyl tak odolný, jak jsme možná očekávali, a hned v úvodu utkání po skvělé kombinaci otevřel skóre Martin Anýž, když si naběhl na milimetrovou přihrávku Pepíka Hasmana a nekompromisně zavěsil - 1:0. Další branku přidal Honza Mach a Fanda Svoboda, kteří uplatnili důraz před brankou soupeře a doráželi střely ze střední vzdálenosti, které zaječovský brankář vyrážel - 3:0.

 Poslední a zároveň velmi důležitý zápas sehráli kluci s přípravkou Zdic. Ke konečnému prvnímu místu nám stačila remíza, ale každý fanoušek dobře ví, jak ošidná může být hra na remízu. Proto trenér Nedvěd nabádal kluky k nátlakové hře a častým přihrávkám. Kluci bezezbytku splnili jeho požadavky a jednoznačně kluky ze Zdic přehráli. Skóre hned v úvodu zápasu otevřel, náš dnes nejlepší hráč, Martin Anýž, když prostřelil brankáře ze střední vzdálenosti - 1:0. Na 2:0 zvyšoval Tomáš Braun, který skákavou střelou z dálky nedal brankáři šanci. Na konečných 3:0 zvýšil Štěpán Šíma a pojistil tak naše vítězství.

 

Konečné pořadí turnaje:

  

FK Hořovicko            13 bodů

ČL-U Beroun               10 bodů

Olymp. Zdice                 7 bodů

FK Králův Dvůr           5 bodů

Zaječov                         4 body

SK Chyňava                 2 body

 

Sestava: Hrdlička Vilém – brankář, Šíma Štěpán, Golda Nicholas, Šíma Marek, Štyler Václav, Anýž Martin, Garanič Tomáš, Hasman Josef „C“, Veselý František, Mach Jan, Žalud Martin, Jančí Vítek, Braun Tomáš, Soboda František, Podolský Václav a Barták Marcel.

 

Díky vítězství na tomto turnaji jsme se kvalifikovali do krajského finále, které se bude konat 14.6.09 v Kunicích!