SK Olympie Zdice - FK Hořovicko 1:5

14.09.2009 18:26

 

Mladší žáci B: SK Olympie Zdice - FK Hořovicko 1:5 (0:2)

11.09.2009 – dnešní utkání OP mladších žáků ve Zdicích, mělo pro naše kluky podstatně obtížnější začátek, než úvodní zápas ve Bzové s SK Rpety. Soupeř naší usilovné snaze o vstřelení branky dlouho odolával. Herní převahu klukům nelze upřít, ale na vstřelení úvodní branky jsme potřebovali několik příležitostí. Když už se nám podařilo branku vstřelit, byl proti rozhodčí Sekyrka, který pro postavení mimo hru branku neuznal. Až v 16. min. prošel obranou soupeře Štěpán Šíma, posunul míč ke střele na Martina Anýže, jehož střelu brankář Zdic vyrazil. U dorážky byl ale nejdříve Honza Mach, kterému střela do odkryté branky neděla potíže 0:1. Následovala opět hluboká defenzíva soupeře, který jen příležitostně přecházel do nebezpečných protiútoků a znovu inkasoval až z kopačky Daniela Klimeše poté, co obrana špatně rozehrála od vlastní branky 0:2. Tímto výsledkem byl ukončen 1. poločas, ve kterém naši kluci jasně dominovali. Začátek 2. poločasu však pro nás úspěšný nebyl, díky špatnému obrannému postavení jsme umožnili soupeři rychle přejít do protiútoku, který soupeř využil ke snížení stavu utkání na 1:2. Hráči Zdic se začali trochu herně zvedat, ale definitivní "rána" přišla od Martina Anýže, který vybojoval míč v osobním souboji, prošel až do pokutového území a výšil na 1:3 (45.min). Následně branku přidal ještě Marek Šíma střelou z velkého vápna a Vašek Štyler, který hlavičkou v 55. min. utkání zvýšil na konečných 1:5.

Kluci sehráli další utkání ve kterém se měli možnost přesvědčit, že se dá hrát dobrý fotbal i s trochu starším soupeřem, pokud budou naše přihrávky přesné a hra bude aktivní na všech postech. Snahu klukům upřít rozhodně nemůžeme, ale přesnost přihrávek musíme vylepšit.

Sestava: Jindra Štěpánek – brankář, Martin Žalud, Marcel Barták "C", Nicholas Golda, Robin Povolný, Vítek Jančí, Jan Mach, Marek Šíma, Štěpán Šíma, František Svoboda, Josef Hasman, Václav Štyler, Daniel Klimeš, Tomáš Braun, Tomáš Kuník  a Martin Anýž.

Branky: Mach Jan, Klimeš Daniel, Anýž Martin, Šíma Marek a Štyler Václav