Starší přípravka hrála na Krajském finále

18.06.2009 21:21

Přípravka osmá na krajském finále

 Účast na krajském finále starších přípravek byla pro naše hráče vrcholem sezóny 2008/2009. Předem bych chtěl připomenout, že v této soutěži mohou nastupovat hráči ročníku narození 1998 a mladší. Oddíly, které se na dnešní turnaj probojovaly, mají základ mužstva postaven právě na ročníku 1998, narozdíl od naší přípravky, která má základ v hráčích ročníku 2000 a 1999. Pouze dva naši hráči po dnešním turnaji v přípravce končí a přestupují do mladších žáků.

Prostředí, které bylo pro dnešní turnaj vybráno, bylo skvělé. Dvě perfektně připravená trávová hřiště a hřiště s UMT 3. generace, vytváří domácím špičkové podmínky pro přípravu.

Kluci k úvodnímu zápasu nastoupili proti Sokolu Luštěnice. V úvodu vyrovnaný zápas se postupně dostával pod naši kontrolu a po dvou velmi dobrých brankových příležitostech se zdálo, že jsou první body na cestě. Bod jsme však získali pouze jeden, za remízu 0:0, malý důraz a nepřesnost v koncovce nás stál dva ztracené body a soupeři jsme tak jeden bod darovali.

Následoval favorit turnaje Tatran Sedlčany. Kluci ze Sedlčan s naší přípravkou příliš starostí neměli a jednoznačně nás porazili 0:5. To ještě několik dobrých příležitostí Vilda Hrdlička pochytal. Přípravka Sedlčan na turnaj postoupila z příbramského okresu, kde o postup dlouho bojovala s 1.FK Příbram ročník 1998, za kterou hrají dříve hořovičtí hráči - Ondra Bělohlávek, Petr Ženíšek a od příští sezóny i Jakub Lukavský.

Do třetího zápasu jsme nastoupili proti FK Kolín s odhodláním, že se pokusíme opět bodovat. Soupeř nás ale v úvodu zápasu překvapil důrazem a přesnou koncovkou. Než se kluci rozkoukali na hřišti, prohrávali 0:2. Naději na návrat do zápasu nám dala branka Martina Anýže 1:2 a následná krásná střela, bohužel do tyče, Pepíka Hasmana. Další šanci jsme si už nevypracovali a prohráli tak 1:2 po dobrém výkonu ve druhém poločase.

Následný zápas proti domácí přípravce FK Kunice byl další šancí na body. Utkání bylo poměrně vyrovnané a rozhodla ho velmi pěkná střela Pepíka Hasmana, která tentokrát skončila v síti soupeře 1:0. Další šance byly na obou stranách nevyužité a vyrovnané utkání bylo ukončeno za stavu 1:0 pro nás.

Poslední zápas ve skupině kluci sehráli proti SK Zeleneč. Tohoto soupeře jsme stejně jako většinu ostatních přípravek neznali. Proto úvodní "oťukávaná" , která však nepřinesla žádný výsledek. Soupeř se snažil procházet hlavně středem hřiště do naší obrany, kde však Nicholas Golda a Marek Šíma dobře organizovali obranu a když už soupeř prošel k naší brance, byl Vilda připraven. Dobrá obrana tak dala základ našemu úspěchu, protože v závěru utkání se prosadil Honza Mach, kterému se podařilo obejít soupeřova obránce a střelou z dálky překonat brankáře. Kluci vedení v zápasu udrželi a získali tak další tři body po vítězství 1:0.

Díky celkovému zisku sedmi bodů, ale horšímu vzájemnému zápasu s FK Kolín, jsme ze skupiny postoupili ze čtvrtého místa a sehráli náš závěrečný zápas o celkové sedmé místo s FC Vlašim. Utkání kluci hráli už ve velkém horku a značně unaveni z předchozích zápasů. Soupeř nás poměrně snadno přehrál a díky vítězství 0:4 si zajistil celkovou sedmou příčku z dvanácti účastníků.

 

Konečné pořadí turnaje:

1. Tatran Sedlčany, 2. SK Kladno, 3. SK Zeleneč, ...... 8. FK Hořovicko

 

Kluci se dnes určitě snažili podat co nejlepší výkon, který však momentálně na soupeře této věkové kategorie, nestačil. Zaslouží si však pochvalu za snahu a bojovnost. Snad se nám bude za rok dařit lépe, dnes jsme sbírali zkušenosti, příště to budou body.

 

Sestava: Hrdlička Vilém – brankář, Šíma Štěpán, Veselý František, Šíma Marek, Štyler Václav, Barták Marcel, Golda Nicholas, Anýž Martin, Garanič Tomáš, Hasman Josef, Mach Jan "C", Žalud Martin, Jančí Vítek, Soboda František, Braun Tomáš a Podolský Václav.